Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Pēra Ginta tēla atklāsme Henrika Ibsena drāmā "Pērs Gints"

     

    Eseja3 Literatūra

3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:436046
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Henrika Ibsena dramatiskā poēma „Pērs Gints” ir patiešām ievērojama ne tikai ar savu saturu un lugas darbību, bet arī ar savu galveno varoni Pēru Gintu, kas bija ļoti sarežģīta un brīžiem pat pretrunīga personība. Pērs Gints lugā tiek atklāts kā patiešām stipri atšķirīga personība no citiem lugas tēliem. Lai arī viņš vēlējās atgūt to ko reiz pazaudēja viņa tēvs un pat sasniegt vēl vairāk, tad tomēr Pēra Ginta izmantotās metodes bija gan nepiedienīgas, gan brīžiem humoriskas un pat netaisnas un ļaunas kā, piemēram, viņš iesaistījās kautiņā, uznesa māti uz jumta kores un atstāja viņu vienu, viņš pat kāzu dienā nozaga līgavu Ingrīdu no Hegstades , šo daudzo iemeslu dēļ Pēru pasludina par ārpus likuma esošu, un viņam ir jāpamet sava draudze.
Līdz ar to lugas laikā Pēram Gintam ir jārod atrisinājums šīm daudzajām viņa likstām, un tā viņš uzceļ uz maza kalniņa mežā pats savu koka būdiņu ar ragiem virs durvīm, kuru dēvē arī par savu pili. Būdiņa atrodas krietnu gabalu nost no savas iepriekšējās dzīves vietas un citiem ir grūti sasniedzama. Bet tajā pašā laikā, lai cik tālu tā arī neatrastos, šajā būdiņā ierodas Solveiga, kuru Pērs sastapa kāzās Hegstadē un kura Pērā bija tik stipri iemīlējusies, ka ieradās šeit, lai dzīvotu kopā ar pašu Pēru Gintu, bet Pēram nav striktas robežas starp reālo un savu sapņu pasauli, tādēļ viņš Solveigu pamet un dodas savos ceļojumos, lai piepildītu un izdzīvotu savus visneticamākos sapņus.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1143986
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties