Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:435951
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.08.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

“…Laika gaitā izmainījusies starptautiskās ekonomikas un tirdzniecības situācija, kurai bija rakturīga augoša savstarpējā attīstība, arvien vairāk sāka apdraudēt GATT (General Agreement on Tariffs and Trade) sistēmu. Pamazām sāka veidoties uzskats, ka GATT vairs nespēj nodrošināt Bretonvudas sistēmas tālāku īstenošanu līdztekus Starptautiskajam valūtas fondam un Pasaules bankai. GATT „iedzimto” vainu vidū bija organizācijas ekskluzīvais stāvoklis; pārmērīga cerība uz valstu spējām pieņemt koordinētus lēmumus un novērst ar ļaunprātībām saistītos riskus; organizācijas neskaidrais tiesiskais statuss, kas noveda pie neizpratnes gan pasaules sabiedrības, gan preses, gan valdību vidū; strīdu izlīdzināšanas procedūras un insitūcionālā mehānisma trūkumi…”1.
Var secināt, ka 20. gadsimta beigās arvien vairāk savstarpēji attīstījās starptautiskā ekonomika un tirdzniecība, un veidojās situācija, kura faktiski apdraudēja GATT sistēmu. Līdz ar to, dominēja uzskats, ka dotajā situācijā GATT nespēj veiksmīgi pildīt savas funkcijas Bretonvudas sistēmas talākajā attīstībā.
Ir jāsecina arī tas, ka par galveniem GATT darbības „nespējas” iemesliem jāuzskata organizācijas ekskluzīvais statuss, pārāk „lielās” cerības uz valsts spējām efektīvo lēmumu pieņemšanā un apdraudējumu novēršanā, neizpratne par organizācijas tiesisko statusu, kā arī trūkumi organizācijas institūcionālajā iekārtā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1150425
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties