Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:435389
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Gleznotājs, viens no latviešu akvareļglezniecības skolas veidotājiem, gleznojis ainavas, klusās dabas, darbojies grāmatu mākslā (īpaši pievērsies latviešu folklorai).
Kārlis Sūniņš dzimis 1907.gada 27.februārī Nūrmiužas pagasta Skoru mājās. Drīz pēc dēla piedzimšanas vecāki pārceļas uz Stendes pagasta Alkšņu mājām Talsu tuvumā. Šeit var saskatīt soļus no vienas skaistākās vietas uz otru. Kā arī dabas skaistums ir rodams arī māju vistuvākajā apkārtnē. Var teikt, ka mūsu dzimtenes gleznaino pauguru ritmi, balto bērzu cēlā grācija un ūdens spoguļu dzidrums Kārlim Sūniņam tuvi jau kopš tālām bērnības dienām.
Pasaules kara bēgļu takas aizved uz Vidzemes novada, Rencēnu pagastu. Mazais zēns sāka mācīties Birzes skolā. Pēc atgriešanās dzimtajā pusē, kur vecāki drīz iegūst nelielo „Egļukalēju” saimniecību, mācības tiek turpinātas Stendes pagastskolā, tad Talsu pilsētas pamatskolā un Talsu vidusskolā. Taču Kārļa tieksmi uz zīmēšanu un gleznošanu modinājis vietējais Talsu mākslinieks un skolotājs Kārlis Šprunks, kas īpašu vērību veltījis dekoratīvajai zīmēšanai un skolēnu fantāzijas attīstīšanai. Tā vidusskolu beidzot, 1927. gadā Kārlis Sūniņš bija skaidrībā par saviem turpmākajiem mērķiem un centieniem, un tajā pašā gadā viņš iestājās Latvijas Mākslas akadēmijā. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties