Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:435134
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.04.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

2007. gadā Latvijas Centrālas statistikas pārvalde Eurostat pētījuma ietvaros veikusi pētījumu „Zinātņu doktoru tālākā karjera”. Minētais pētījums pēc vienotās metodoloģijas bija paveikts vairākās Eiropas Savienības dalībvalstīs. Atsaucoties uz Centrālas statistikas pārvaldes mājas lapā ievietoto informāciju pētījuma galvenais mērķis ir „apkopot starptautiski salīdzināmu informāciju par zinātņu doktoriem Latvijā (vecumā līdz 70 gadiem), kas doktora grādu ieguvuši Latvijā vai ārpus tās [1]”. Informācijas iegūšanai bija izmantotas vairākas metodes un viena no tām ir e-pasta aptauja.
E-pasta aptaujas ir aptaujas, kuras anketas tiek izplatītas ar e-pasta starpniecību. Šīm informācijas saņemšanas veidam ir savas stipras puses un trūkumi, kurus es arī aprakstīšu šajā darbā.
Pirmais un, manuprāt, būtiskākais e-pasta aptaujas trūkums ir tas, ka ar to var sasniegt tikai noteiktu respondentu grupu – interneta lietotājus. Tas nozīmē, ka pētījuma ģenerālais kopums var būt tikai, piemēram, Latvijas iedzīvotāji, kas lieto internetu, nevis visi Latvijas iedzīvotāji. Jāpiebilst, ka pat neskatoties uz to, ka pēdējos gados internetu ir sākuši vairāk izmantot cilvēki gados (pēdējie TNS Latvia pētījumi liecina, ka „Visstraujākais globālā tīmekļa lietotāju pieaugums (+10 procentpunkti) ir bijis vecumā grupā no 50 līdz 59 gadiem. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties