Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:434388
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.09.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vairāk nekā 170 Starptautiskā Valūtas fonda valstu valūtas nekādi nespēj būt viendabīgas. Būtiskas atšķirības ir absolūti neizbēgamas. Vienkāršākais un vienlaikus rupjākais dalījums, jo nespēj aptvert daudzas konkrētu valstu ekonomiskā stāvokļa īpatnības un neskaitāmas atšķirības valūtas apgrozības nosacījumos, ir dalījums pēc valūtas konvertācijas pakāpes.
Galvenais priekšnoteikums valūtu iedalījumam pēc konvertācijas ir – vai konkrēto nacionālo valūtu pieprasa un pērk. Pieeja brīvi konvertējamai valūtai jābūt stingri selektīvai, jo vienu otru nacionālo valūtu pasaulē šur tur konkrētā reģionā pērk, bet citos rajonos nemaz nepieprasa. Raksturīgi, ka Latvijas maiņas punktos pieņem (pērk) ierobežotu skaitu atzītu brīvi konvertējamo valūtu. Iemesls ir tas, ka nav pieprasījums. Brīvi konvertējamo valūta, pastāvot pašreizējiem plašajiem starptautiskajiem sakariem, ir viscaur internacionāla valūta, kuras pircēji ir atrodami uz visas zemeslodes.
Darbs ar ārvalstu valūtu, tāpat kā agrāk, ir viena no tekošās uzskaites problēmām. Tajā pašā laikā nepieciešams pareizs ārvalstu valūtu izteikto darījumu atspoguļojums, jo izveidojies ienākums vai zaudējums pilnībā uzskaitāms nodokļu aplikšanā.
Līdz ar to mūsu izvēlētā referāta nosaukums ir „Valūtas konvertācija”.
Mūsu referāta galvenais mērķis bija aplūkot valūtas konvertācijas veidus un kā tiek pielietota valūtas konvertācijas uzņēmumu grāmatvedībā.
Lai sasniegtu mērķi, mēs vispirms apskatīsim, ko īsti saprot ar vāalūtas konvertācija un kā to iedala. Turpinājumā apskatīsim valūtas konvertācijas pielietošanu uzņēmumu grāmatvedībā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties