Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:433292
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.06.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pretēji melnbaltās filmiņas iestudējumam, eksistē arī izkrāsotā filmas versija. Vienīgā, zināmā krāsainā kopija tika uzskatīta par pazudušu. 1993. gadā nezināms kolekcionārs nodeva krāsaino kinolenti Katalonijas filmotēkas īpašumā Barselonā, kur ar 1999. gadu sākās filmas restaurācijas process, kas ilga līdz pat 2010. gadam. 2012. gadā franču duets “Air” (Žans Benuā Dunkels un Nikolā Godēns) sacerēja skaņu celiņu šai slavenajai mēmajai filmai. (http://www.aliens.lv/, 2017) Redzot iestudējumu jau krāsainā vidē, tas maina redzējumu uz notiekošo. Tās automātiski paspilgtina cilvēkus, kas izceļas ar apģērbu. Redzot krāsas, tas filmu padara citādāku, tās spēj ietekmēt indivīda emocionālo pasauli. Viens variants – tā var iespaidot pozitīvi, vai arī nelabvēlīgi.
Noskatoties vienu no pirmajām kino filmām, bija interesanti ievērot detaļas, kurām ikdienā, skatoties netiek pievērsta uzmanība. Mūsdienās kino spēlē lielu lomu sabiedrības vidū, līdz ar to ir svarīgi, kā to veido, lai skatītājiem būtu aizraujoši. Par cik, šis kino ir melnbaltajā stilā un bez skaņas, grūti pierast un vērst uzmanību tikai un vienīgi uz ekrānu. Ar skaņas palīdzību var iejusties aktieru lomās un just līdzi, savukārt klusumā ir grūtāk koncentrēties. Katra darbība ir svarīga, lai nepazaudētu tās jēgu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1379944
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties