Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:432460
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS   
1.  EMOCIONĀLIE STRESI   
2.  ILGSTOŠAS STATISKAS POZAS DARBA LAIKĀ   
3.  PALIELINĀTA ĶERMEŅA MASA   
4.  MAZKUSTĪGS DZĪVESVEIDS   
5.  NESABALANSĒTS UZTURS   
5.1.  Kalcijs   
5.2.  Vitamīns D3   
5.3.  Magnijs   
5.4.  Cinks   
5.5.  Fosforu   
6.  EKOLOĢISKAIS VIDES PIESĀRŅOJUMS   
6.1.  Troksnis   
6.2.  Smagie metāli   
6.3.  Radiācija   
6.4.  Vibrācija   
7.  PĀRLIEKU INTENSĪVS SPORTS   
  SECINĀJUMI   
Darba fragmentsAizvērt

Muskuļi ir mūsu ķermeņa balsta un kustību orgānu sistēmas aktīvais kustību aparāts. Katrs muskulis ir atsevišķs orgāns un nodrošina skeleta kustības. Veicot kustību piedalās vairāki muskuļi jeb muskuļu grupa. Ja muskuļu kontrakcija rada kustību, tad tas ir dinamisks darbs, bet ja muskuļa kontrakcijas rezultātā tiek fiksēta poza, tas ir statisks darbs. Ja ir ilgstoša slodze uz muskuli, pasliktinās vielmaiņa muskulī, samazinās ATF piegāde, līdz ar to samazinās muskuļa spēja pēc slodzes atslābt un muskulis ir tonusā. Rodas muskuļu sāpes, hroniskas sāpes, tirpšana ekstremitātēs. Muskuļos ar laiku notiek izmaiņas, viņi ir saspringti, tonusā. Muskulis var saīsināties, muskuļos var sataustīt trigera punktu, kuras izstaro sāpes pa visu ķermeni. Traucētas asinsrites dēļ var parādīties smaguma sajūta, kustību ierobežojums vietā, kur ir muskuļu sasprindzinājums, ekstremitātes tirpšana. Muskuļi darbojas kompleksā un bieži sasprindzinoties muskulim tiek nospiests arī nervs vai fiksētas muguras kustības. Ja fiksējas mugura, tad nepieplūst barības vielas, diski nosēžas, skriemeļos veidojas osteofīti un var nospiest muguras nervu saknīti.
Jebkurai problēmai ir savs cēlonis, bieži vien traumas izraisīti vai darba nemainīguma dēļ sāpēs, kas liecina par esošo problēmu parādās tikai pēc vairākiem gadiem, kad organisms ir ilgi cīnījies.
Biroju darbiniekiem iesaka ik pēc pusstundas pastaigāt vai izstaipīties, lai atslābinātu muskuļus. Ideālā variantā ik pēc stundas vai pusotras nedaudz pavingrot, tādā veidā atjaunot asins cirkulāciju un vielmaiņu muskulī.
Atrodoties statiskā pozā, piemēram, sēžot, nogurst kakla, plecu josla, augšstilba muskuļiem ir paaugstināts tonuss. Var parādīties sāpes kaklā, starplāpstiņu rajonā, reiboņi, galvassāpes, roku tirpšana. Palielinās slodze uz mugurkaula starpskriemeļu diskiem, rodas diska protrūzijs. Sēdus stāvoklī ir traucēta ceļu, gūžas locītavu vielmaiņa, kas palielina risku artrītam.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties