Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:432224
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 33 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija latviešu valodā    3
  Anotācija angļu valodā    4
  Anotācija krievu valodā    5
  Ievads    6
1.  LR Centrālās statistikas pārvaldes raksturojums    8
1.1.  Organizācijas statuss    8
1.2.  Organizācijas misija, stratēģiskie mērķi un uzdevumi    9
1.3.  CSP organizatoriskā struktūra    11
1.4.  CSP finansu rādītāji    14
2.  Personālvadības būtība un uzdevumi    18
3.  Personālvadība Centrālajā statistikas pārvaldē    21
3.1.  Personāla politika    25
3.2.  Personāla plānošana    27
3.3.  Personāla atlase    32
3.4.  Adaptācija    41
3.5.  Apmācība    43
3.6.  Motivēšana    49
3.7.  Novērtēšana    52
  Secinājumi un priekšlikumi    56
  Izmantotā literatūra    58
  Pielikumi    60
Darba fragmentsAizvērt

Diplomdarbs “Personālvadības procesa analīze LR Centrālajā statistikas pārvaldē“. Rīga, 2006.
Diplomdarba mērķis ir veikt personālvadības procesa analīzi LR Centrālajā statistikas pārvaldē, lai noskaidrotu darbinieku mainības iemeslus un izstrādātu priekšlikumus personālvadības procesa pilnveidošanai.
Izvirzītā mērķa sasniegšanai tiek izpētīti personālvadības procesa teorētiskie jautājumi, analizēta personālvadības darbība Centrālā statistikas pārvaldē, kā arī balstoties uz teoriju un iegūto informāciju izstrādāti priekšlikumi organizācijas personālvadības procesa pilnveidošanai.
Lai uzņēmums varētu veiksmīgi darboties mūsdienu tirgū, tam nepieciešams sevi nodrošināt ne tikai ar materiāliem un finansu resursiem, bet arī ar kvalificētu un konkurētspējīgu personālu.
Labs darba kolektīvs ir būtisks pamats uzņēmuma sekmīgai darbībai. Šeit ietilpst dažādi aspekti: darba resursu plānošana, personāla atlase, rezerves amata kandidātu izveidošana, darbinieku apmācība un pārkvalificēšana, darba apmaksas sistēmas un darba novērtēšanas sistēmas izveide, darbinieku karjeras virzība (paaugstinājumi, pazeminājumi) u.t.t.
Uzņēmuma vadītāji savā darbā diezgan bieži saskaras ar samērā nopietnu problēmu – darbinieku mainību, kas ne tikai būtiski ietekmē darba procesu, bet arī negatīvi atsaucas uz visa uzņēmuma darbības efektivitāti.
Šodienas darba situācija darba tirgū ir kardināli mainījusies, jo darba tirgū trūkst darba ņēmēju. Šādas tirgus attiecības nosaka – jo lielāks darba ņēmēju deficīts, jo vairāk būs jāpiepūlas darba devējiem, lai tos piesaistītu.
Autors uzskata, ka šāda situācija šobrīd vērojama arī CSP vakanto ierēdņu amata vietu aizpildīšanā, jo tā ar katru gadu kļūst problemātiskāka. 2005.gadā CSP Personāla daļa 16 reizes izsludināja konkursus uz 105 ierēdņu vietām. Konkursu rezultātā aizpildītas tika tikai 49 % no izsludinātajām.
Darba autors uzskata, ja arī turpmāk nekas neuzlabosies, iestādei var rasties virkne problēmu tai uzticēto uzdevumu un funkciju sekmīgai izpildei.
Kā vienu no svarīgākajiem riskiem, kas varētu rasties iestādes darbinieku augstās mainības dēl, kā arī tad, ja iestāde arī turpmāk nespēs aizpildīt visas vakantās amata vietas, varētu minēt nespēju izpildīt statistiskās informācijas valsts programmā ietvertos uzdevumus.
Šī diplomdarba mērķis ir veikt personālvadības procesa analīzi LR Centrālajā statistikas pārvaldē, lai noskaidrotu darbinieku mainības iemeslus un izstrādātu priekšlikumus personālvadības procesa pilnveidošanai.
Izvirzītā mērķa sasniegšanai nepieciešams veikt sekojošus uzdevumus:
iegūt pamatinformāciju par Centrālo statistikas pārvaldi;
izpētīt personālvadības procesa teorētiskos jautājumus;
izanalizēt Centrālās statistikas pārvaldes personālvadības darbību;
balstoties uz teoriju un iegūto informāciju izstrādāt priekšlikumus personālvadības procesa pilnveidošanai.
Lai pētītu un analizētu personālvadības procesu, darba autors izmantoja sekojošas pētīšanas metodes:
analīzes metodes – analīze, salīdzināšana, tabulas un grafiskie attēli;
aprakstošās metodes – informācijas vākšana un apkopošana.
Praktiskie personālvadības risinājumi tika vērtēti salīdzinot tos ar personālvadības teorijas izklāstu gan mācību literatūrā, gan personālvadībai veltīos rakstos periodikā un pieejamos interneta resursos.
Centrālā statistikas pārvalde ir valsts statistikas sistēmas galvenā institūcija un tās koordinators, tā ir vairuma statistisko apsekojumu izpildītāja un ir atbildīga par valsts statistikas darba organizāciju Latvijas Republikā.
Centrālās statistikas pārvaldes pamatmērķis ir apgādāt Latvijas valdību, sabiedrību, starptautiskās organizācijas un citus lietotājus ar kvalitatīvu statistisko informāciju.
Darba tapšanas gaitā tika izmantota dažādu autoru literatūra, Latvijas Republikas likumi, Ministru kabineta noteikumi un instrukcijas, kā arī LR Centrālās statistikas pārvaldes iekšējie normatīvie akti, 2002. un 2004. gada CSP darbinieku aptaujas rezultāti un cita CSP iekšējā informācijas sistēmā pieejamā informācija.
Darbā ievietotas 6 tabulas un 24 attēli un pievienoti 7 pielikumi.
1. LR Centrālās statistikas pārvaldes raksturojums
Centrālā statistikas pārvalde (turpmāk tekstā – CSP) ir valsts statistikas sistēmas galvenā institūcija un tās koordinators, tā ir vairuma statistisko apsekojumu izpildītāja un ir atbildīga par valsts statistikas darba organizāciju Latvijas Republikā.
Par Latvijas statistikas sistēmas sākumu tiek uzskatīts 1919. gada 1. septembris, kad Latvijas Republikas Ministru kabinets nodibināja Valsts statistisko pārvaldi, pieņēma tās darbības pagaidu noteikumus un par pārvaldes direktoru iecēla Marģeru Skujenieku, kura vadībā pārvalde darbojās līdz 1940. gadam. Latvijas statistikas pamatos tika likts stingrs centralizācijas princips. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties