Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:430433
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.01.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Ūdens transporta mezgli    4
  Rīgas brīvosta    6
  Ventspils brīvosta    9
  Liepājas osta    11
  Mazās ostas    13
  Mērsraga osta    14
  Nobeigums    15
  Izmantotā literatūra    16
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Mazo ostu galvenie darbības virzieni jau kopš seniem laikiem ir bijuši kokmateriālu nosūtīšana, zivju un to produktu saņemšana. Nākotnē šīs ostas vajadzētu attīstīt tā, lai tās kļūtu par jahtu tūrisma centriem. Neskatoties uz to, ka mazās ostas šobrīd ieņem stabilu vietu Latvijas ekonomikā un ir izveidojušās par reģionālās ekonomiskās aktivitātes centriem. Jahtu tūrisms pakāpeniski varētu ieņemt līdzvērtīgu vietu mazo ostu aktivitātēs, blakus kravu eksportam un zvejniecībai. Mazajām ostām viennozīmīgi, vajadzētu attīstīt tūrisma jomu attīstot jahtu apkalpošanu, kas reāli varētu palīdzēt attīstīties arī visai pārējai videi ostas apkārtnē, radot jaunas darba vietas, kā rezultātā celtos iedzīvotāju dzīves līmenis. Attīstīta transporta sistēma ir viens no galvenajiem priekšnoteikumiem jebkuras valsts saimnieciskajam uzplaukumam. Latvijai viennozīmīgi nākotnē vajadzētu izmantot veiksmīgo ģeogrāfisko stāvokli kļūstot par ievērojamu posmu Eiropas loģistikas punktu. Latvijas transporta politikas mērķis ir efektīvas, drošas, sabalansētas un konkurētspējīgas transporta sistēmas izveidošana, lai iedzīvotājiem un tautsaimniecībai nodrošinātu kvalitatīvus pārvadājumus. Svarīgi ir veicināt reģionālo attīstību, kā arī radīt labvēlīgāku vidi Latvijas biznesa konkurētspējai Eiropas un visas pasaules tirgū.
Latvijas izdevīgais ģeografiskais stāvoklis, izvietojums pie Baltijas jūras, neaizsalstošas jūras ostas rada labas iespējas tieši kravu pārvadājumu attīstībai. Efektīva un konkurētspējīga transporta sistēma ir svarīgs priekšnoteikums valsts ekonomiskās attīstības nodrošināšanai. Ģeogrāfiskā stāvokļa sekmīga izmantošana veicina tranzītpārvadājumus, Latvija varētu ieņemt nozīmīgu lomu starptautiskajos pārvadājumos starp Rietumiem un Austrumiem, Ziemeļiem un Dienvidiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties