Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:429883
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    2
  Ievads    4
1.  MS Windows Vista Ultimate    5
1.1.  Priekšrocības    5
1.2.  Aizsardzība    6
1.3.  Izklaidei    9
1.4.  Mobilitāte    10
1.5.  Sistēmas prasības    12
2.  Mac OS X Leopard    12
2.1.  Priekšrocības    13
2.2.  Aizsardzība    14
2.3.  Izklaide    15
2.4.  Mobilitāte    16
2.5.  Sistēmas prasības    19
3.  Operētājsistēmu salīdzinājums    20
4.  OS attīstības tendences    21
  Secinājumi    22
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    23
Darba fragmentsAizvērt

Ievads

Operētājsistēma ir sistēmprogrammatūra, kas, ir atbildīga par datora aparatūras tiešu kontroli un vadību, kā arī tādām pamatdarbībām, kā lietojumprogrammatūras darbināšana. Darbā tiks apskatītas divas operētājsistēmas – MS Windows Vista Ultimate un Mac OS X Leopard. Vienas no populārākām firmām ir Microsoft un Apple. Šīs abas firmas jau kopš to dibināšanas savā starpā konkurē. Katru reizi kad kāda no firmām izlaiž savu jauno produktu, otra firma atbild arī ar jaunu produktu no savas puses. Apple jau labu laiku centās pārņemt tirgu ar savām operētājsistēmām, bet pagaidām vadošā firma tirgū ir Microsoft. Bet Apple gūst panākumus ar saviem produktiem. Viens no šiem produktiem ir Mac OS X Leopard, jaunākā Apple operētājsistēma. Microsoft izlaida jaunu OS – Windows Vista. Tika izlaistas vairākas versijas Windows Vista, tā skaitā arī Windows Vista Ultimate. Windows Vista Ultimate ir vispilnīgākais Windows Vista izdevums - ar barošanas, drošības un mobilitātes līdzekļiem, kas nepieciešami darbam, un visiem izklaides līdzekļiem, ko vēlaties atpūtai. Toties ar ļoti plašām iespējām, Mac OS X Leopard ir vispārsteidzošākā no visām Mac OS X versijām. Lai noskaidrotu ko piedāvā katra no šīm operētājsistēmām tiks apskatītas katras firmas mājas lapas un tiks apkopota informācija par katru operētājsistēmu. Lai varētu izvērtēt katru operētājsistēmu, tās tiks aplūkotas pēc pieciem punktiem – priekšrocības, aizsardzība, izklaide, mobilitāte un sistēmas prasības. Kā jau katram jaunam produktam ir savas priekšrocības, kuras dara šo OS atšķirīgu no pārējām, no vecākiem produktiem. Tāpat netiek aizmirsts par operētājsistēmu aizsardzību, jo datora aizsardzība mūsdienās ir ļoti svarīga, it īpaši, ja datorā glabājas nozīmīga informācija. Protams, netiek aizmirsts par izklaidi, jo katrs lietotājs ne vien pievērš uzmanību OS darbspējām, bet ari ko tā spēj piedāvāt izklaidei.

1. MS Windows Vista Ultimate

Microsoft Windows ir Microsoft radīta operētājsistēma personālajiem datoriem un serveriem. 1985. gadā Microsoft izstrādāja operētājsistēmu Windows kā papildinājumu MS-DOS. Tā bija kā atbilde uz tolaik parādījušos, jauno, kompānijas Apple datorsistēmu - Apple Macintosh, kurā jau tika izmantota grafiskā lietotāja saskarne (GUI). Microsoft Windows galu galā ir kļuvusi par dominējošo operētājsistēmu personālajiem datoriem.
Windows Vista ir pirmā galalietotāja Windows versija, kurai Microsoft izlaida vienlaicīgi gan 32, gan 64 bitu versijas. Windows Vista neatbalsta Itanium arhitektūru.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties