Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:429771
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 25 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Vecāku vai aizbildņu un bērnu mantiskās attiecības    5
1.1.  Nepilngadīgā bērna aizgādība un aizbildnība bērna mantisko interešu kopsakarā    5
1.2.  Vecāku vai aizbildņu pārstāvība un rīcība nepilngadīgā bērna mantiskajās attiecībās    12
2.  Mantas iegūšana vai atsavināšana nepilngadīgā bērna vārdā    24
2.1.  Nepilngadīgajam bērnam piekritušā mantojuma pieņemšana vai atraidīšana un mantojuma sadale    24
2.2.  Nepilngadīgajam bērnam piederošās mantas atsavināšana    34
2.3.  Mantas iegūšana nepilngadīgajam bērnam pirkuma vai dāvinājuma ceļā    42
3.  Bāriņtiesas lēmumu parsūdzēšanas kārtība un ar to saistītās problēmas    44
  Kopsavilkums    48
  Anotācijas    52
  Izmantotās literatūras un juridisko aktu saraksts    54
Darba fragmentsAizvērt

Sabiedrībai attīstoties, arvien lielāka nozīme tiek piešķirta bērnu tiesību un interešu aizsardzībai. Latvijā ir izveidotas dažādas bērnu tiesību aizsardzības iestādes, tiek veidoti un pilnveidoti normatīvie akti, kas saistīti ar bērnu tiesību un interešu aizsardzību. Autore savā darbā tuvāk apskatīs nepilngadīgā bērna mantiskās tiesības un intereses, vecāku vai aizbildņu rīcības ar nepilngadīgā bērna mantu patreizējo tiesisko regulējumu Latvijas Republikas normatīvajos aktos. Diplomdarbam izvēlētā tēma „Rīcība ar nepilngadīgā bērna mantu teorijā un praksē” pēc autores domām, ir aktuāla, jo ikvienas ģimenes un valsts viena no galvenajām prioritātēm ir bērna tiesību aizsardzība, labklājības uz izaugsmes nodrošināšana, un kas attiecas uz bērna mantisko interešu aizsardzību, ir nepieciešama īpaša kontrole pār rīcību ar nepilngadīgā bērna mantu, lai to neizlietotu citas personas savās interesēs, lai to pienācīgi pārvaldītu un pēc iespējas saglabātu līdz bērna pilngadībai, kad bērns būs tiesīgs rīkoties ar savu mantu pēc saviem ieskatiem.
Lai veiksmīgāk izprastu rīcību ar nepilngadīgā bērna mantu, autore darbā noskaidros, kas juridiskā nozīmē ir bērns, kā arī to, kādas personas un uz kāda pamata ir tiesīgas pārstāvēt nepilngadīgo bērnu viņa mantiskajās interesēs. Tāpat tiks izpētīts, kas šo attiecību izpratnē ir bērna manta. Darbā atsevišķi tiks apskatīta vecāku pārstāvība un rīcība nepilngadīgā bērna mantiskajās attiecībās un aizbildņu pārstāvība un rīcība nepilngadīgā bērna mantiskajās attiecībās. Tāpat autore apskatīs bāriņtiesas kompetenci bērna mantisko tiesību aizsardzībā. Tā kā vecāki un aizbildņi bieži vien pārkāpj savas likumā noteiktās pilnvaras, vai nepilda likumā noteiktos pienākumus, tad autore savā darbā meklēs šo problēmu risinājumus.
Diplomdarba mērķis ir apzināt problēmas, kas rodas praksē saistībā ar bērna mantisko tiesību un interešu realizēšanu un aizsardzību, un meklēt šo problēmu risinājumus, apzināt nepilnības attiecīgajos normatīvajos aktos un radīt tajos papildinājumus vai labojumus. Kā galvenos problēmjautājumus autore darbā izvirza nepilnības tiesikajā regulējumā, kas saistīts ar mantojuma pieņemšanu vai atraidīšanu nepilngadīga bērna vārdā; kas saistīts ar mantojuma sadali; tāpat ar atvainošanos kā atbildības veidu par goda un cieņas aizskārumu, mantiskās kompensācijas apmēra noteikšanu un procesuālajām problēmām, kas saistītas ar prasījumiem par mantisko kompensāciju goda un cieņas aizskāruma lietas un visbeidzot par krimināltiesiskās jurisdikcijas nepieciešamību šīs kategorijas lietās.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −51,45 €
Materiālu komplekts Nr. 1123439
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties