Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:428294
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tabakas maks.
Jānim pašam nepatika smēķēt, un viņš nekad nebija izmantojis Aijas dāvināto tabakas maku, tāpēc viņš to nekautrējās atdāvināt Galdaram. „Es žigli steidzos pie galda un noliku uz Aijas šķīvja grāmatu un uz Galdara- savu skaisto tabakas maku. Vēl taču bija pilnīgi jauns un tīrs. Aija nosarka kā uguns. Nu tikai es apķēros, ka esmu muļķīgi izdarījies. Es taču nebūt negribēju Aiju nodot.” Tikai pēc laika Jānis saprata cik muļķīgi ir izdarījis, jo Aijas priekšā viņš bija atdāvinājis citam viņas gatavoto dāvanu. Tabakas maks šajā situācijā apzīmē Aiju, jo Jānim viņa bija, tikai viņš to nespēja novērtēt vai arī pats nemaz īsti neapjauta, un tikpat viegli viņš bija gatavs Aiju atdod Galdaram, tāpat kā šo tabakas maku.

Vēstules.
Jāņa Jaunsudrabiņa darbā bija attēlotas četras vēstules - Duļļu Marijai, vēstule no Ievas un divas vēstules no Olgas. Tās visas bija par mīlestības problēmām. Vēstulē Duļļu Marijai Kārlis atzīstas mīlestībā, Ieva atkal raksta Jānim, ka uztraucas kāpēc viņš tik ilgi nenāk mājās, bet Olga vienā vēstulē atklāj Jānim savas jūtas, bet nākamajā Jānis tiek apvainots par netaisno izturēšanos pret Ievu. Galu galā neviena no šīm vēstulēm nesaņem atbildi, neviens no šiem mīlas stāstiem nebeidzas laimīgi. Vēstules neko nespēj ietekmēt. Šīs vēstules parāda, ka jūtas nav iespējams mainīt, lai arī kā mēs lūgtos un bieži vien dzīve ir iekārtota tā kā ir, un nav iespējams pēc vēstules saņemšanas, mesties pie otra cilvēka, pamest visu ierasto.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1246952
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties