Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:428202
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

L. Eden var atrast tikai vienu nepilnību un neskaidrību starptautisku uzņēmumu darījumos un operācijās, kur valdības cenšas iejaukties, lai samazinātu konfliktus un divdomības šajā sfērā. Tā ir starptautisku uzņēmumu nodokļu maksāšanas sfēra. Transfertu cenas: izcenojumi starptautiskām kompānijām.
Transfertu (pārvedumu) maksājumi ir maksājumi starp firmām, kas ir saistītas, piemēram, tirdzniecības jomā. Šie maksājumi ir pamatā tiek radīti no ražošanas izmaksām vai tirgus cenām. Arī Starptautiskajiem uzņēmumiem ir jāmaksā ienākuma nodoklis. Manipulācija: nav tas pats, kas parasta transfertu maksāšana, tas ir veids, kā izvairīties no valdības regulējumiem: piemēram, atskaitāmās nodokļu izmaksas no augstu nodokļu sloga valstīm pārlikt uz valstīm ar zemu nodokļu slogu.
Pastāv problēma: kā aplikt ar nodokļiem starptautiskas kompānijas. Starptautiskas kompānijas rada papildus problēmas varas institūcijām (salīdzinot ar aplikšanu ar nodokļiem vietējos uzņēmumus). Varas institūcijām šajā gadījumā ir 3 nodokļu aplikšanas promlēmjautājumi: jurisdikcija (kurai valdībai ir tiesības iekasēt nodokļus, novērtēšana, lokalizācija (sadale, piešķiršana). Zemu nodokļu vietas sauc par nodokļu paradīzēm (var arī slēpt peļņu).…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1136237
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties