Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:427972
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pēdējā desmitgadē mēs kļuvām par zinātnisku atklājumu lavīnveida attīstības lieciniekiem, kas deva Cilvēcei vairāk informācijas. Pateicoties zinātnieku un ārstu neatlaidīgiem pētījumiem, mēs labāk, nekā kaut kad agrāk pārzinām procesus, kas notiek cilvēka organismā un zinām, kas sekmē labu veselību. Tā kā veģetāriska diēta sniedz arvien vairāk acīmredzama labuma, nepārtraukti pasaulē aug veģetāriešu skaits. Veģetārisma labumu visos laikos atzina daudzi dižie filozofi, mistiķi, Svētie un apgaismotie prāti, tajā skaitā tādas zināmas personības, kā Ļevs Tolstojs, Alberts Šveicers, Pitagors, Sokrāts, Platons, Plutarhs, Džons Miltons, sers Žaks Ņūtons, Voltērs, Bendžamīns Franklins, Žans-Žaks Ruso, Lamartīns, Alberts Enšteins, Džordžs Bernards Šovs, Leonardo da Vinči, Mahatma Gandi un citi. Tikai nesen zinātne apstiprināja redzes viedokli, pie kura pieturējās šīs dižās dvēseles. Arvien vairāk un vairāk ļaužu apzinās, ka tamlīdzīga ēšanas sistēma var uzlabot ķermeņa veselību un atnest milzīgu labumu visai mūsu planētai.
Veģetāriskas barošanas labums ir propagandēts daudzās grāmatās, populārzinātniskos žurnālos un avīzēs. Ārsti un dietologi visur runā par gaļas, olu un citu produktu ar augstu tauku saturu patēriņa samazināšanas nepieciešamību. Tie iesaka dārzeņu daļas palielināšanu, augļus un nemaltus graudaugus, kas sekmē holesterīna līmeņa pazemināšanu organismā un samazina hipertonijas, paralīzes, sirds un vēžu saslimšanu rašanās risku. Medicīnisku pētījumu rezultāti nopietni ietekmē ēdienu rūpniecības un sabiedriskās ēdināšanas sfēras darbību. Daudzi slaveni aktieri, dziedātāji un sportisti rietumos izvēlas veģetārisku diētu un apstiprina tās milzīgo labumu. Tas, kas vēlas izjust uz sevis veģetārisma priekšrocības, atklāj, ka pateicoties šai diētai dzīve un veselība var ievērojami uzlaboties. Veģetārieši ar stāžu liecina par izmaiņām, kas notika, kad viņi atteicās no gaļas lietošanas …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties