Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:427422
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienu dinamiskajā mārketinga vidē uzņēmuma mārketinga pozicionēšanai ir jāmainās, laika gaitā mainoties produktam, tirgum un konkurentiem.
Pozicionēšana:Ieviešanas stadija.
Tā kā jauna produkta izveidei un izplatīšanas kanālu piepildīšanai ir nepieciešams laiks, pārdošanas apjomu izaugsme šajā stadijā ir lēna. Nosaka vairākus lēnas izaugsmes iemeslus: ražošanas jaudas palielināšanās kavēšanās; tehniskas problēmas, atbilstošas izplatīšanas izveide mazumtirdznie¬cībā un patērētāju negribīgums mainīt esošās uzvedības. Jaunu un dārgu produktu pārdošanu kavē tādi papildu faktori kā produkta sarežģītība un mazāks pircēju skaits.
Ieviešanas stadijā peļņa ir vai nu negatīva, vai arī zema, jo pārdo¬šanas apjoms ir zems, savukārt izplatīšanas un pārdošanas veicinā¬šanas izmaksas ir augstas. Daudz līdzekļu ir nepieciešams, lai pie¬saistītu izplatītājus. Pārdošanas veicināšanas izmaksas ir augstas tādēļ, ka ir nepieciešams informēt potenciālos patērētājus, mudināt tos izmēģināt jauno produktu un nodrošināt izplatīšanu. Uzņēmums ir versts uz tiem patērētājiem, kas ir visgatavākie pirkt; parasti tās ir grupas ar augstākiem ienākumiem. Cenas ir augstas, jo augstas ir iz¬maksas.
Uzņēmumiem ir jāizlemj, kad ienākt tirgū ar jaunu produktu. Lielākā daļa pētījumu norāda, ka tirgus pionieri gūst vislielāko ieguvumu. Tādi tirgus pionieri kā Amazon.com, Cisco, Coca-Cola, eBay, Eastman Kodak, Hallmark un Microsoft ir saglabājuši līdera pozīciju tirgu.
Tomēr pionieru iegūtās priekšrocības nav viennozīmīgas. Tika pētītas divdesmit astoņas nozares, kurās imitētāji apsteidza novatorus un atrada vairākus trūkumus neveiksmīgo pionieru veikumā, ieskaitot to, ka jaunie produkti bija nepietiekami izstrādāti, neatbilstoši pozi¬cionēti vai parādījās, pirms bija izveidojies spēcīgs pieprasījums; pro¬duktu attīstībai nepieciešamās izmaksas ievērojami samazināja nova¬tora resursus; trūka resursu cīņai ar lielāku uzņēmumu ienākšanu tirgū; bija vērojams vadītāju kompetences trūkums vai neveselīga pašapmierinātība. Veiksmīgi imitētāji var gūt priekšrocības, samazi¬not cenas, pastāvīgi uzlabojot produktu, vai izmantot brutālu tirgus spēku, lai izkonkurētu pionieri. Parasti izdala šādus faktorus kā raksturīgus ilgtermiņa līderībai tirgū: vīzija par masu tirgu, neatlaidība, pastāvīgi jauninājumi, finanšu iesaiste, ak¬tīvu līdzsvarošana.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties