Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:427360
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.09.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Paraolimpisko spēļu attīstība Latvijā    4
  Latvijas paraolimpiskā komiteja    5
  Latviešu sportistu sasniegumi paraolimpiskajās spēlēs    8
  Slavenākie paralimpieši    9
  Paraolimpiešu atbalsts    10
  Ergoterapijas loma Paraolimpisko spēļu kustībā    10
  Secinājumi    11
  Izmantotā literatūra    13
  Pielikums    14
Darba fragmentsAizvērt

Mēs izvēlējāmies rakstīt tieši par šo tēmu, jo tā šobrīd ir ļoti aktuāla cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kā arī Paraolimpiskās spēles tiek popularizētas un cilvēki izveido arvien vairāk pielāgotus sporta veidus. Kā arī tas ir kaut kas nemēģināts no mūsu puses, tāpēc ir tik liela zinātkāre izzināt to būtību.
Paraolimpiskās spēles ir sporta sacensības, kuras domātas tieši invalīdiem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Sports invalīdiem sekmē cilvēku pārliecību par savām spējām un ir viens no sociālās rehabilitācijas līdzekļiem un paveidiem. Daudzi nodarbojas ar sportu, lai uzlabotu savu veselību, celtu pašapziņu, sasniegtu cēlus mērķus, neskatoties uz savu stāvokli sabiedrībā, bet daži, lai gūtu panākumus Latvijas vai pasaules mērogā.
Par spīti lielām grūtībām, nesapratni, kā arī sociālo, fizisko un emocionālo ierobežotību, cilvēki spēj gūt panākumus un tikai par to vien ir vērts runāt. Sportistus, kuri piedalās Paraolimpiskajās spēlēs, pārstāv dažādas sporta invalīdu federācijas, kuras apvieno Latvijas Paraolimpiskā komiteja. Latvijā izšķir, galvenokārt četras, pazīstamākās: Latvijas Neredzīgo sporta savienība, Latvijas bērnu un jauniešu invalīdu sporta federācija, Latvijas Ratiņbasketbola sporta federācija un Sporta klubs ”Optimists”.
Latvijas Invalīdu Federācijas sportisti piedalījās četrās pēdējās vasaras un tikai divās ziemas paraolimpiskajās spēlēs, tomēr nelielā laika posmā sasniedza ievērojamus rezultātus pasaules mērogā. Visiespaidīgākās bija XIII vasaras paraolimpiskās spēles Pekinā un Latvijas invalīdi ir pelnījuši, lai viņus zina un apbrīno jebkurš fiziski vesels cilvēks.
Paraolimpiskās spēles nedrīkstētu būt invalīdu sporta pašmērķis, bet gan viens no līdzekļiem, ar kura palīdzību veicinātu invalīdu veselīgu un sportiski aktīvu dzīvesveidu, palīdzētu atrast savu vietu sabiedrībā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties