Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:424208
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.09.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šīs interesantās grāmatas autore ir Prozaiķe Irma Grebzde, viena no populārākajām ārzemju latviešu rakstniecēm. Dzimusi 1912. gada 25. maijā Reņģē. Šīs grāmatas nosaukums ir „TE NU ES ESMU!”. Es domāju, ka šīs grāmatas darba žanrs ir romāns. Es uzskatu, ka darbs tika vēstīts par 1948.gadu, kad beidzās otrais pasaules karš. Šajā romānā darbība notika Karsonu mājā - Kanādā. Galvenie tēli romānā - Dace – pēc izskata sīka, smalka meitene, kas, ja vajag, prot pakļauties un paklusēt, nedaudz pesimiste. Viņa labprāt palīdz, bet neprot pateikt „nē”. Viņa ir mīļš cilvēks, kas grib brīvību un grib mācīt bērnus, jo Latvijā viņa mācījās par skolotāju. Maruža – pretstats Dacei – liela, apaļīga, vienmēr daudz runā, mūžīgā optimiste. Kaspars – stiprs cilvēks ar lielu gribasspēku, allaž gatavs citiem palīdzēt. Gaitis – parasts puisis, strādīgs, arī mērķtiecīgs. Svensona kundze – smalka, veca dāma, kurai vienīgi interesē un rūp cilvēku likteņi. Karsona kundze – sieviete, kas netiek galā ar sevi un savu dzīvi, neprot saskatīt galvenos dzīves mērķus. Viņasprāt, dzīves galvenās vērtības ir ietekme sabiedrībā un bagātība. Savā ziņā viņa ir egoiste, kura negrib būt izpalīdzīga.
Romāns sākas ar to, ka 1948. gadā no Eiropas uz Zviedriju dodas bēgļi. Zviedrijā ierodas arī latvieši, par ko arī ir šis romāns.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1352765
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties