Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:423924
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Ieskats Latvijas nesenajā vēsturē    4
1.1.  Latvijas okupācija    4
1.2.  1940. gada „vēlēšanas”    4
1.3.  Pārmaiņu laiks    5
1.4.  Politika pēc 1993. gada    5
2.1.  Saeimas ievēlēšanas principi    6
2.2.  Pilsoņa pienākumi    6
3. 10.  Saeimas vēlēšanas    6
3.1.  Sabiedrības aktivitāte    7
3.2.  Nākamās Saeimas sastāvs    7
3.3.  Būtiskākā vēlēšanu problēma    7
3.4.  Problēmas risinājums    7
  Nobeigums    9
  Izmantotās literatūras saraksts    11
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums.
Vēlēšanu drudzis ir nu jau pagājis un sabiedrība sāk atkal dzīvot savā ierastajā ritmā. Kaut arī oficiālos vēlēšanu rezultātus Centrālā vēlēšanu komisija paziņos tikai pēc tam, kad būs visu kārtīgi izpētījusi un pārskaitījusi, jau nākošajā dienā pēc vēlēšanām tika izteikti neoficiālie apgalvojumi, kas sastādīs nākamo Saeimu. Tie būtu – ar pārliecinošu vairākumu VIENOTĪBA, tai seko Saskaņas centrs, Zaļo un Zemnieku savienība, VL-TB/LNNK un apvienība Par labu Latviju.
Sākoties Latvijas okupācijai, latvieši zaudēja lielāko daļu savu tiesību. Vēlēšanas pēc būtības, nebija nekas vairāk par farsu, jo viss jau bija izlemts viņu vietā un par tiesiskām vēlēšanām mūsdienu izpratnē, varēja pat nesapņot. Visi mēģinājumi kaut kādā veidā protestēt, tika „noskaldīti pašā saknē” ar represīvo orgānu palīdzību. Astoņdesmito gadu vidus un beigas ir sākums pirmajiem centieniem, padarīt Latviju par neatkarīgu valsti, protams, restaurējot demokrātiski tiesiskas valsts tiesības. 1989. gada pavasara brīvas un tiešas vēlēšanas, ko „atļāva” PSRS, lai tādejādi „nomierinātu” dumpīgo tautu, bija viens no svarīgākajiem sasniegumiem ko panāca tauta savā cīņā, PSRS Tautas deputātu vēlēšanās ar pārliecinošu vairākumu, uzvarēja tā saucamie „gaišie spēki” , kuri pārstāvēja latviešus un bija par neatkarīgu valsti.
Nu jau ir aizvadītas 10 Saeimas vēlēšanas, šajās, sabiedrības aktivitāte ir bijusi otra mazākā, bet tomēr galvenais ir tas, ka tauta tomēr attīstās un sāk ticēt tam, ka vēlēšanas tomēr ir tas viens no svarīgākajiem veidiem kā realizēt savas pilsoņa tiesības un pienākumus, ka viņu balss ir svarīga un tai var būt arī izšķiroša loma. Šīs pārmaiņas ir jūtamas sabiedrībā, to vairs neapšauba arī politisko procesu pētnieki, lai arī vienmēr kāds var teikt, ka nekas jau nemainīsies un labāk nebūs. Uz to var paraudzīties kā uz glāzi ar dzērienu, kādam tā vienmēr liksies uz pusi tukša un citam uz pusi pilna. Ja lielākā daļa tautas sāks domāt, ka nekas nemainīsies, tad kāda jēga no vēlēšanu procesa, mēs neattīstīsimies un būs tāpat kā padomju gados, kad cilvēks bija nepieciešams tikai ilūzijas radīšanai, ka viss ir kārtībā un viss notiek. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1234629
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties