Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:422039
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Basketbola noteikumi    4
1.1.  Spēle    4
1.2.  Laukuma un līniju izmēri    4
1.3.  Tiesneši    5
1.4.  Komandas    10
1.5.  Pati spēle    15
1.6.  Pārkāpumi    22
  Pielikums    29
  Izmantotā literatūra    30
Darba fragmentsAizvērt

1.Basketbola spēle. Basketbolu spēlē divas komandas pa pieciem spēlētājiem katrā komandā. Katras komandas mērķis ir iemest bumbu pretinieku grozā un neļaut otrai komandai kontrolēt bumbu vai iegūt punktus.
2.Grozs: savējais/pretinieku. Komanda uzbrūk pretinieku grozam, bet aizsargā savu grozu.
3.Bumbas kustība. Bumbu drīkst piespēlēt, mest, atsist, ripināt vai driblēt jebkurā virzienā, ievērojot noteikumu pantu ierobežojumus.
4.Spēles uzvarētājs. Komanda, kura ieguvusi vairāk punktus, beidzoties pēdējai ceturtdaļai, vai, ja nepieciešams, jebkuram pagarinājumam, kļūst par spēles uzvarētāju.Spēles laukums. Spēles laukumam jābūt taisnstūra plaknei ar līdzenu, cietu, no jebkādiem šķēršļiem brīvu virsmu FIBA galvenajām oficiālajām spēlēm, kā arī visiem no jauna būvētajiem laukumiem jābūt 28 m garumā un 15 m platumā, mērot no robežlīniju iekšējām malām. Visās citās sacensībās, ko rīko attiecīgās FIBA struktūras, tādas kā zonālās komisijas vai nacionālās federācijas, drīkst izmantot laukumus, kuru izmēri nav mazāki kā 26 m garumā un 14 m platumā. Spēles laukumam jābūt ne tuvāk par 2 m no jebkādām konstrukcijām, kā arī līdz komandas personāla sēdvietām. (Skat. pielikuma 1. zīm.)
1.Griesti. Zemākajam griestu konstrukcijas augstumam jābūt ne mazākam par 7 m.
2.Apgaismojums. Spēles laukuma virsmai jābūt vienmērīgi un pietiekami apgaismotai. Gaismas avotiem jābūt novietotiem tā, lai tie netraucētu spēlētāju un tiesnešu redzamību.
3.Līnijas. Visām līnijām jābūt skaidri saredzamām vienā un tajā pašā krāsā (vislabāk baltām), 5 cm platumā.
4.Gala līnijas un sānu līnijas. Spēles laukumam jābūt ierobežotam ar gala līnijām (īsākajās laukuma malās) un sānu līnijām (garākajās laukuma malās). Šīs līnijas neietilpst spēles laukumā.
5.Centra līnija. Centra līniju iezīmē paralēli gala līnijām starp sānu līniju viduspunktiem un tai par 15 cm jāsniedzas pāri katrai sānu līnijai.
6.Soda metienu līnijas, soda laukumi, soda metienu zonas. Soda metienu līniju iezīmē paralēli katrai gala līnijai. Tās tālākajai malai jābūt 5,80 m attālumā no gala līnijas iekšpuses un tai jābūt 3,60 m garai. Tās viduspunktam jāatrodas uz iedomātas līnijas, kas savieno abu gala līniju viduspunktus. Soda laukums ir iezīmēti grīdas laukumi, kurus ierobežo gala līnijas un līnijas, kas ar savām ārējām malām savieno soda metienu līniju galus ar punktiem, kuri atrodas uz gala līnijām 3 m uz katru pusi no to viduspunktiem. šīs līnijas, izņemot gala līnijas, ir soda laukums. Soda laukuma iekšpuse var būt iekrāsota, bet tai jābūt tādā pašā krāsā kā centra aplim. Soda metienu zonas ir ierobežojoši laukumi, kuri iezīmēti spēles laukumā ar pusapļiem, kuru rādiuss ir 1,80 m un kuru centri atrodas soda metienu līniju viduspunktos. Tādiem pašiem pusapļiem jābūt iezīmētiem ar pārtrauktu līniju soda laukumos.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1179626
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties