Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:420424
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.01.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Antiglobālisti īpaši kritizē Pasaules Banku un Starptautisko Valūtas fondu, kurus uzskata par galvenajiem ASV ekonomiskā imperiālisma instrumentiem. Antiglobālisti uzskata, ka tā dod labumu tikai lielražotājiem, galvenokārt multinacionālajām korporācijām un augsti attīstītajām valstīm, bet jaunattīstības valstīm nes tikai ļaunumu. Finanšu tirgus globalizācija esot izraisījusi pasaules ekonomikas nestabilitāti, graujot arī valsts suverenitāti un nacionālo kultūru. Par jaunattīstības valstu aizstāvību iestājas arī Indijas valdības pārstāvis, norādot, ka Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) jaunattīstības valstīm izsniedzot pārāk lielus un pārāk ilglaicīgus aizdevumus, turklāt bieži politisku motīvu vadīts. Pārāk ilgstošas kredītattiecības var kaitēt gan aizdevējam, gan finansējuma saņēmējam. Aizdevumu programmas, kas izstieptas daudzu gadu garumā, bieži nepanāk vēlamo efektu.
Viens no SVF galvenajiem uzdevumiem ir veikt finanšu tirgus uzraudzību un laikus noteikt, kurās valstīs varētu rasties krīze. Šī uzdevuma neefektīva pildīšana bieži kalpo ar kritikas instrumentu. Pastāv uzskats, ka ja Starptautiskais Valūtas fonds būtu darījis savu darbu un laicīgi ziņojis par riskiem un par iespējamo ekonomisko lejupslīdi, tad krīzes nebūtu. Taču šeit ir jāņem vērā, ka SVF pildīja savu uzdevumu un skaidri informēja dalībvalstis par postošām prognozēm finanšu sektorā, taču trūka spējas pārliecināt vadošās dalībvalstis par nepieciešamām reformām. Arī Latvija, jau sākot ar 2004.gadu, katrā gada ziņojumā tika brīdināta, ka līdzšinējā ekonomika nav ilgtspējīga, taču valsts pārvalde ieteikumus neņēma vērā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1346234
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties