Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:419915
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Padomju kinomākslas aizsākumi – 1919. gada 27. augustā tiek pieņemts lēmums par kino rūpniecības nacionalizāciju (Ļeņina parakstītais „Dekrēts par fotogrāfiskās un kinematogrāfiskās tirdzniecības un rūpniecības nodošanu Izglītības tautas komisariāta pārziņā”). Tajā pašā gadā tika nodibināta Valsts Kinoskola, kas vēlāk kļuva par Vissavienības Valsts kinematogrāfijas institūtu.
Kino attīstības virzienus nosaka padomju ideoloģijas zīmogs. Pēc V. I. Ļeņina domām kino vajadzēja būt, kā publiskai lekcijai par zinātnes un tehnikas jautājumiem, mākslinieciski propagandēt komunisma idejas, rādīt labo pretstatā negatīvajam. Liela nozīme tiek pievērsta hronikas žanram. Aktīvi veido aģitfilmas.
20. gados pakāpeniski pieaug uzņemto filmu skaits – 1922. gadā uzņemtas 10 filmas, 1923. gadā – 20, 1924. gadā – 45. 20. gadu vidū darboties sāk jauni un talantīgi režisori – Dziga Vertovs, Aleksandrs Dovženko, Vsevolods Pudovkins un Sergejs Eizenšteins.

Krievu montāžas kino – pamatus Padomju montāžas kino licis režisors Ļevs Kuļešovs (1899 – 1970). Viņš meklēja jaunus kinomākslas izteiksmes līdzekļus, kadra kompozīcijas, montāžas likumības. Publicējis arī teorētiskus darbus par kinomākslas problemātiku – „Kinorežijas prakse” (1935) un „Kinorežijas pamati” (1941). Izvirzīja ideju par to, ka montāžas salikums nosaka filmas jēgu. Nav svarīgi kur un kas filmēts, galvenais, lai saliekot kadrus rastos jauna jēga. Eksperimentēja ar dažādiem plāniem, lika tos kopā.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1130032
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties