Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:419410
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.10.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Aksels Munte    3
2.  Apskatāmā darba tematika    3
3.  Problemātika    3
4.  Galvenie tēli    4
5.  Kompozīcijas īpatnības    5
6.  Valoda    5
7.  Pausto ideju un atziņu vērtējums    5
8.  Literatūras saraksts    6
Darba fragmentsAizvērt

4.Galvenie tēli
Darbs ir rakstīts vairāku, īsu stāstu veidā, kur katrā no tiem ir savs galvenais varonis, taču vissvarīgākais, protam, ir pats Aksels Munte. Viņš ir labsirdīgs cilvēks, kurš ļoti mīl dzīvniekus un cenšās tos pēc iespējas vairāk pasargāt. Viņš vienmēr aizstāv dzīvniekus un cenšas darīt visu, lai viņiem būtu labāka dzīve. Arī viņam pašam ir bijuši vairāki suņi, kas , neskaitot putnus un it īpaši cīruļus, ir vieni no viņa mīļākajiem dzīvniekiem. Munte ir ļoti gudrs un izglītots cilvēks, kurš labi pārzin cilvēku psiholoģiju, kā arī pieprot hipnozi. Pret saviem bagātajiem pacientiem bieži izturējās rupji un pavēloši, bet viņš tik un tā ir bijis pieprasīts un cilvēku mīlēts ārsts. Munte vienmēr bija izpalīdzīgs un labsirdīgs pret nabadzīgajiem un respektēja cilvēkus, kuri labprātīgi palīdzēja citiem. Viņš bija vienkāršs cilvēks un nebija tendēts uz mantu, kā daudzi citi cilvēki. Munte centās pastāvēt par savu taisnību un bija paškritisks. Viņš ir ļoti spilgta personība ar saviem uzskatiem un mērķi. Muntes viena no lielākajām aizrautībām, kā arī interesēm bija izpētīt un saprast Nāvi. Pateicoties savai lielajai interesei par nāvi autors bieži pārvarēja bailes no tās un devās uz epidēmijas vietām, lai glābtu cilvēkus, kā arī nepadevās savu mērķu sasniegšanai, kuru dēl nereti bija apdraudēta viņa dzīvība.
Stāstā bieži tika pieminēts viņa viens no slavenākajiem skolotājiem Šarko, kurš arī bija pazīstams un tautā iemīļots ārsts, kā arī pieprata hipnozi, kuru viņš mēdza izmantoja savās ārstēšanas metodēs. No sākuma Šarko ar Munti bija ļoti labas attiecības, un Munte ir bijis viens no Šarko mīļākajiem un talantīgākajiem skolēnim, taču ,kad Munte centās izglābt vienu no Šarko meitenēm, kuru viņš izmantoja saviem hipnozes priekšnesumiem, ārstu attiecības saasinājās un vairs nebija tik draudzīgas. Tomēr par spīti saspīlējumam attiecībās Šarko saviem klientiem joprojām mēdza ieteikt Muntes pakalpojumus, jo labi apzinājās, ka viņš ir ļoti labs un profesionāls ārsts ar pieredzi.
Stāstā par Sanmikelu nozīmīgs bija arī Muntes viens no labākajiem draugiem Norstroms, kurš bija viņam līdzās visu laiku un draugu aktīvi atbalstīja. Norstroms deva savam draugam labus padomus, kad vien Muntem tos ievajadzējās. Abi ir viens otru atbalstījuši gan grūtībās, gan arī sasniegumos. Piemēram, kad Norstromam sāka trūkt klientu un viņam radās finansiālas problēmas, Munte palīdzēja savam draugam atkal nostāties pašam uz savām kājām.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties