Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:418854
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.03.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Taisnīgums no vēsturiskā skatījuma (pirms mūsu ēras)    4
  Taisnīgums tiesībās mūsu ērā    6
  Reālais taisnīgums tiesībās    8
  Secinājums    10
  Izmantotās literatūras saraksts    11
Darba fragmentsAizvērt

Secinājums
Pēc visa augstāk minētā par izvēlēto referāta tēmu, taisnīgums kā tiesību mērķis, var secināt daudz, jo šis jautājums ir bijis aktuāls vienmēr.
Pirmkārt, tiesības nav vienmēr taisnīgas, kā arī nekad valsts likumdošana un tiesības nesasniegs tādu līmeni, ka visas tiesības un likumi būs taisnīgi, jo dažādiem cilvēkiem ir dažādi uzskati par to, kas ir tiesības.
Otrkārt, pirms jaunu likumu un tiesību plānošanas, valdībai būtu jāpiestrādā pie jau izdoto likumu un tiesību regulēšanas un koriģēšanas, lai tie būtu taisnīgi pret visiem cilvēkiem, neatkarīgi no tā, kāds ir viņu stāvoklis sabiedrībā vai finansiālais stāvoklis.
Treškārt, lai sasniegtu taisnīgumu tiesībās, veidojot likumus un tiesības ir jāievēro ne tikai to tiesiskā puse, bet arī vajadzība pēc taisnīguma principa.
Cauri gadu simtiem un tūkstošiem, daudz slaveni un pazīstami pasaulē filozofi, rakstnieki un brīvdomātāji izteica savas domas un priekšstatus par to, kas ir tiesības, kas ir taisnīgums, kā un kāpēc tiesībām jābūt saistītām ar taisnīgumu. Taisnīgums ir tas uz kā droši var būvēt savas dzīves pamatus un būt drošam, ka šis pamats noturēsies ilgi, jo viss, kas turas un ir pamatots uz taisnīguma un taisnības principa pastāv ilgi un to ir grūti salauzt. Savukārt netaisnīgums tiesībās un likumā, kā arī atsevišķu indivīdu dzīvēs, var izrādīties tas pamats, kurš ilgi nenoturēsies un nesīs negatīvas sekas.
Tiesībām cilvēka dzīvē ir liela nozīme, tāpēc arī tas vai šīs tiesības ir taisnīgas vai netaisnīgas spēlē lielu lomu cilvēku dzīves. No šīm tiesībām ir atkarīga cilvēku izvēles un rīcības brīvība, to darbība – gan ekonomiskā, gan parasta nodarbošanās ar kaut ko, cilvēku iespējas un atļaujas, ko sniedz šie paši likumi un tiesības. Tāpēc taisnīgums regulē tiesības atkarīgi no to nozīmes un piemērošanas iemesla vai nu sabiedrības, vai nu atsevišķu indivīdu labā.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1330853
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties