Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:418774
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Starptautiskā Valūtas fonda centrālais birojs atrodas Vašingtonā (ASV). Šobrīd SVF apvieno 186 dalībvalstis.
Lai nodrošinātu pasaules ekonomikas un finanšu sistēmas stabilitāti, Valūtas fonds īsteno pārraudzības un konsultāciju procesu, t.i. SVF uzraudzību.
SVF uzraudzība aptver tādas jomas kā valūtas maiņas kurss, fiskālā un monetārā politika (SVF dalībvalstīm sniedz padomus šajos jautājumos), strukturālā politika (skar tirdzniecību, darba tirgu u.c. jautājumus), finanšu sektora jautājumi, institucionālie jautājumi (piemēram, centrālās bankas neatkarība, finanšu sektora regulēšana, uzņēmumu vadība, kā arī centrālās plānošanas ekonomikas valstu pāreja uz tirgus ekonomiku), risku un ekonomikas jūtīguma novērtēšana (SVF veic detalizētu valstu ekonomikas analīzi, nosakot valstu un reģionu vājās vietas).
Divreiz gadā SVF publicē pārskatus par situāciju pasaules ekonomikā un finanšu tirgū, kurās tiek apspriestas pasaules ekonomikas perspektīvas, analizētas aktuālākās problēmas, tiek novērtēta finanšu tirgus stabilitāte, pēdējas izmaiņas un potenciālās vājās puses finanšu tirgū.
Uzraudzība prakstiski norit kā divpusējas sarunas ar dalībvalstīm (parasti reizi gadā), pēc tam fonda speciālisti apmeklē attiecīgo valsti, analizē ekonomisko situāciju, konsultējas ar valdības un centrālās bankas amatpersonām, privātā sektora, arodbiedrības un parlamenta pārstāvjiem, kā arī ar nevalstiskajām organizācijām. Pēc atgriešanās Vašingtonā, SVF darbinieki sagatavo pārskatu par valsts attīstību, ko apspriež izpilddirektoru valdē. Kad valdes priekšsēdētājs apkopojis izpilddirektoru viedokļus, pārskatu nosūta attiecīgās valsts pārvaldes institūcijām.
Ja dalībvalstij nepieciešama finansiāla palīdzība no fonda, attiecīgā valsts kopā ar SVF speciālistiem saskaņo programmu. Aizdevumu izmaksā pakāpeniski. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1228944
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties