Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:418108
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.06.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Olimpiskās spēles ir viens no grandiozākajiem masu pasākumiem pasaulē. Tas ir apbrīnojami, kā kaut kas tāds ir spējis „atceļot” līdz pat mūsdienām. Tā nav vienkārši fiziskās sacensības starp sportistiem, tā ir kultūra ar savu ideoloģiju, kas pamatos vēl aizvien ir tāda pati kā grieķiem - lai valda miers, harmonija un draudzība. Tāda ir šo svētku morāle - mazināt ļaunumu šajā pasaulē un ienest vairāk labestības. Strādājot sliktus darbus, karojot viens ar otru, cilvēki paši sevi iznīcina. Tad vismaz kaut nedaudz labā mums atnes Olimpiskās spēles.
Ikviens cilvēks zina, kas ir Olimpiskās spēles un to, ka aizsākumi ir meklējami Senajā Grieķijā. Tām ir tūkstoš gadu gara vēsture. Pastāv ne mazums leģendu par olimpisko spēļu dibināšanu. Populārākā un oficiāli atzītā versija saistītas ar valdnieka Pelopsa vārdu, kurš bija iemīlējies Pīsas valdnieka Oinomaja meitā Hipodāmijā. Oinomajs bija saņēmis pareģojumu, ka viņu nogalinās paša znots, tāpēc viņš ir izdomāja veidu, kā tikt vaļā no meitas līgavaiņiem. Visus meitas preciniekus valdnieks aicināja uz ratu braukšanas sacensībām, vienojoties, ka nogalinās pretendentu, ja panāks to. Tā kā Oinomajam bija dievišķi zirgi un ieroči un ieroči, ko viņam bija dāvinājis pats kara dievs Arajs, viņš vienmēr uzvarēja sacensības un nogalināja nelaimīgos līgavaiņus. Tad Pīsā ieradās Pelops. Tomēr šoreiz Hipodāmija iemīlējās Pelopā un pierunāja valdnieka kalpu Mirtilu palīdzēt savam izredzētajam. Tas nenostiprināja rata riteņus, tāpēc sacīkšu laikā Oinomajs gāja bojā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1187092
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties