Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:417012
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.03.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Kādam jābūt viesmīlim    4
  Viesmīļa pienākumi un darba nosacījumi    4
  Tirdzniecības zāles sagatavošana    5
  Viesu sagaidīšana. Pasūtījuma pieņemšana    6
  Ēdienu, dzērienu pasniegšana    6
  Norēķināšanās ar klientiem    8
  Par dzeramnaudu    8
  Secinājumi    9
  Izmantotā literatūra    10
  Pielikums    11
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Kā jau šajā darbā tika noskaidrots - apkalpojošais personāls ir tas, kas veido priekšstatu par ēdināšanas uzņēmumu, savukārt viesmīlis ir posms, kas savieno preci ar apmeklētāju. Viesmīlis ir tas cilvēks, kas veido klientam priekšstatu par uzņēmumu kopumā. Līdz ar to, lai celtu uzņēmuma tēlu un garantētu apmeklētāju atgriešanos, katrā uzņēmumā izveidoti noteikti viesmīļu standarti, taču būtiskākais visur ir vienāds - atbilstoša kvalifikācija, zināšanas, izskats un runas kultūra. Taču ar to vien nepietiek, lai kļūtu par labu viesmīli – šim cilvēkam jāpiemīt noteiktām rakstura iezīmēm, kas ne tikai piesaistītu klientus, sniedzot viņiem kvalitatīvu un patīkamu apkalpošanu, bet liktu viņiem arī atgriezties jūsu uzņēmumā.
Par viesmīļa darba pienākumiem var runāt gari un plaši, taču galvenie un būtiskākie ir: tirdzniecības zāles sagatavošana, viesu sagaidīšana, pasūtījuma pieņemšana un apkalpošana (ēdienu, dzērienu pasniegšana) un visbeidzot – norēķināšanās. Pienākumu aprakstu var izvērst sīki un smalki, piemēram, aprakstot galda klāšanas elementus, kas katrā uzņēmumā varētu atšķirties, ēdienu pasniegšanas metodes, kas, kā zināms, ir vairākas – angļu, franču, amerikāņu un krievu. Daudz un plaši varētu rakstīt arī par to, kādam jābūt viesmīlim, par viņa tiešiem un netiešiem pienākumiem un zināšanām, piemēram, jebkuram viesmīlim būtu jāzina, kāda ir pirmā palīdzība aizrīšanās gadījumā. Lielas diskusijas izraisa jautājums par norēķināšanos – vai viesmīlis drīkst, no viesa saņemot kredītkarti, to aiznest līdz kasei un izņemt vajadzīgo summu, vai tomēr norēķināšanos veikt pie galdiņa. Būtisks jautājums ir arī par dzeramnaudas saņemšanu un tās sadalīšanu starp darbiniekiem. Kā jau šajā darbā noskaidrots, katrā uzņēmumā šīs naudas sadalīšanas principi ir atšķirīgi. Taču jebkurā gadījumā uzņēmuma vadītājs meklē kopsaucēju, kā būtu labāk gan uzņēmumam, gan arī apmeklētājiem.
Protams, viena lieta ir rakstīt grāmatas par viesmīļiem un uzņēmumā veidot standartus, taču šo noteikumu pielietojums reālā dzīvē mēdz būt arī nepilnīgs, vai arī netiek pielietots nemaz, kas, par laimi, notiek retāk. Piemēram, apmeklējot uzņēmumus Jelgavā, ne reizi vien esmu vīlusies viesmīļu darbā – dažkārt nākas saskarties ar nelaipnu apkalpošanu, pasūtījuma neprecīzu izpildīšanu, taču viss ir piedodams, ja cilvēks apzinās savas kļūdas un no tām mācās.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties