Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:416257
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tēma: Izteikta taisnīguma izjūta un mīlestības dotais spēks ir vienīgais, kas spēj sadziedēt kara radītās brūces un aizbiedēt ciešanu iesētos dēmonus, kas mājo cilvēka sirdī pēc vairākiem karā pavadītiem gadiem.
Laikā, kad pasaulē notiek nepārtraukta sāncensība starp valstīm, starp dažādu reliģisko ticību pārstāvjiem un cilvēkiem, kuri varu vērtē augstāk par cilvēcību, ir svarīgi apzināties, kas mēs esam. Un vispareizāko atbildi uz šo jautājumu var sniegt cilvēki, kurus mīlam mēs un kuri mīl mūs. Paši tuvākie. Viņi vienīgie spēj ieraudzīt tukšumus mūsu sirdīs un dvēselē, iedēstīt cerību, ka dzīve turpinās un ne viss ir tik slikti kā izskatās. Ir jānoturas pie savām saknēm, jo plūdi aizskalo vārgos un garā nevarīgos.
Likteņromāna tēma ir cieši saistīta ar mūsdienām. Karš Afganistānā turpinās. Ik gadu uz šo dieva pamesto zemi dodas latviešu karavīri, kas reizēm atgriežas ar jaunu sēru vilni, ieslodzīti koka zārkos. Taču citi, tie kuri atgriežas mājās nesaceļot ažiotāžu, reizēm ir lielāki cietēji par tiem, kuri atgriezās koka kastēs. Kas viņiem palīdz turpināt dzīvot? Pieveikt zvēru sevī, kas piedzima karā? Tuvinieki viennozīmīgi ir laimīgi, ka viņu dēls beidzot ir atgriezies mājās, taču par kādu samaksu? Cilvēks, kas piedzīvojis kara šausmas vairs nekad nebūs tāds pats, kā pirms aizbraukšanas. Kā cilvēku izmaina apstākļi, kad nāve ir blakusesoša un var uzbrukt ik mirkli, nebrīdinot par saviem nodomiem? Turklāt līdzās atmiņām dzīvo arī mīlestības un darba piepildīta dzīve, kas liek cīnīties, neatskatoties atpakaļ, tomēr zvērs nepiekāpjas. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties