Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:414761
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienu straujajā un mainīgajā dzīvē katru dienu vilcieni, kuģi, lidmašīnas, automobīļi un autobusi pārvieto pa visu pasauli tūkstošiem cilvēku, kas ceļo gan darījumu, gan atpūtas nolūkā. Šiem ceļotājiem ir nepieciešama iespēja pārnakšņot, paēst, kā arī saņemt laba līmeņa pakalpojumus.
Tukuma rajonā ir objekts par kuru neviens interesi neizrāda, tā ir Ozolpils tautas nama ēka, kura tikusi uzcelta pēc Otrā pasaules kara, kādreizējās Ozolu muižas dzīvojamās ēkas vietā. Ne valstij, ne īpašniekam nav naudas un nav arī vēlēšanās tur kaut ko iekārtot, uzņēmēji nevar atrast ēkai pielietojumu, lai vēlāk gūtu peļņu, jo šobrīd pārsvarā tiek veidoti perspektīvi, drošu peļņu nesoši uzņēmumi. Sakarā ar to ēka stāv tukša, taču, vēl pavisam nesen, 2002. gadā, ēkā atradās dzīvokļi, taču pašlaik ēka ir neapdzīvota. Tieši šādu apsvērumu dēļ es izvēlējos rekonstruēt šo muižu un pārbūvēt par viesnīcu kompleksu, kurš varētu sniegt ievērojamus ienākumus.
Muižas vēsture šobrīd nav vēl pilnībā izpētīta. Ir tikai fragmentāras ziņas par tās pārvaldniekiem. Plašāka informācija par Ozolmuižu atrodama sākot no 17.gs. Kā jau Livonijas ordeņa muiža, Ozolmuiža kļuva par Kurzemes hercoga īpašumu. Hercogs Jēkabs izmantodams pieprasījumu pēc labības, šaijamieročiem un dažādiem rūpniecības izstrādājumiem, viņš savās muižās veiksmīgi attīstīja manufaktūras.
Pēc hercoga Jēkaba nāves par Kurzemes hercogu kļuva viņa dēls Feidrihs Kazimirs, kuram saimniekošana īpaši nepadevās. Lai iegūtu naudu hercogs regulāri savas muižas ieķīlāja. Arī Ozolmuiža bija nepārtraukti ieķīlāta. 1986.g. kāds Vladislavs Strisna nosaukts par muižas pārvaldnieku. Tai pat laikā Ozolmuižas cita daļa tika ieķīlāta leitnantam Fridriham Korfam , vēlāk arī Maieram, Johanam Vilhelmam fon Mēršeidam, un daudziem citiem. Pēc hercoha Fridriha Kazimira nāves viņa atraitne hercogiene Anna bija likusi izpirkt visas ieķīlātās muižas.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1181760
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties