Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
9,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:414469
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Kopsavilkums    3
2.  Produkcija un pakalpojumi    5
2.1.  Botelī piedāvāto pakalpojumu apraksts un cenas    5
3.  Uzņēmuma vēsture    8
3.1.  Informācija par uzņēmumu un tā īpašniekiem    8
3.2.  Uzņēmuma veidošanās vēsture    8
4.  Uzņēmuma vadības sistēma    10
4.1.  Uzņēmuma vadītāju un menedžeru pienākumi    10
4.2.  Uzņēmuma organizatoriskā shēma    11
5.  Tirgus izpēte    13
5.1.  Uzņēmuma klienti    13
5.2.  Konkurenti    13
6.  Mārketings    15
6.1  Mārketinga stratēģija    15
6.2.  Veicināšanas plāns    15
6.3.  Darbības popularizēšanas plāns    16
6.4.  Mārketinga plāns    16
7.  Uzņēmuma darbība    17
7.1.  Apkalpošanas darbība    17
7.2.  Uzņēmuma pamatdarbības nodrošināšana    17
8.  Finanses    19
8.1.  Projekta izmaksu ieguldījumi    19
8.2.  Peļņas un zaudējumu aprēķins    20
8.3.  Bilance    20
8.4.  Naudas apgrozījuma pārskats    23
9.  Uzņēmuma mērķi un termiņi    24
10.  Riska faktori    25
  Pielikumi    29
Darba fragmentsAizvērt

1. Kopsavilkums
Jaunatvērta firma „Baltais Kaķis” ir izvirzījusi jaunu projektu botelis „Lielais Kristaps”. Šī projekta mērķis ir uzcelt viesnīcu uz Daugavas, kas pēc definīcijām tiek saukta par boteli. Viesnīca atradīsies pašā Rīgas centrā starp Salu un Dienvidu tiltu uz Daugavas.
Šis projekts ir induviduāls un nav saistīts ar citiem uzņēmumiem. Ideja par šādu uzņēmumu radās, jo pirmkārt viesnīcas ir pelnošs uzņēmējdarbības veids, taču Rīgas apkaimē ir ļoti liela viesnīcu izvēle, tā ka būtu jācinās ar lielu daudzumu konkurentu, tādēļ mums ienāca prātā pavisam oriģināla ideja, kas vēl nekur nav bijusi realizēta - uzbūvēt viesnīcu uz upes. Atrašanās vieta ir ļoti atbilstoša, jo, pirmkārt, viesnīca atrodas tuvu pašam Rīgas centram, kas ir būtiski biznesa cilvēkiem, kas apmeklēs viesnīcu, gan arī vienkārši tūristiem, gan izdevīgi vietējiem iedzīvotajiem, kas vēlēsies apmeklēt viesnīcas piedāvātos 2 restorānus, otrkārt, tā ir ļoti sakaista vieta, kur viesi varēs izbaudīt fantastiskus saulrietus un skatu uz vecrīgu, pārdaugavu un pašu Daugavu ar tās tiltiem, kā arī treškārt, viesnīcas veidols papildinās Rīgas skatu, jo viesnīca tiks būvēta kuģa formā. Uz boteļa atradīsies 30 numuri/kajītes, 3 luksus, 7 puslukss un 20 vienvietīgi/divvietīgi numuri, 2 restorāni, 1 konfereņču zāle, kā arī liels baseins, kas atradīsies uz klāja, taču tam apkārt būs stikla kupols, kas pasargās viesus ziemas un lietus laikā. Pieejama būs arī pirts, sauna un solārijs, kā arī pie baseina būs speciāls bārs, kur varēs baudīt gardus kokteiļus, guļoti pie baseina un veroties caur stikla kupolu uz debesīm.
Šī uzņēmuma galvenā panākumu atslēga ir tas, ka tam nav atrodamu līdzīgu konkurentu, jo šāda tipa viesnīca un ideja vēl nekur nav īstenota, taču par konkurentiem var uzskatīt visas blakus esošās viesnīcas, jo galvenā funkcija mūsu uzņēmumam ir viesu izmitināšana. Par konkurentiem var uzskatīt blakus esošo viesnīcu „Radisson”, kas spēj konkurēt ar mūsu uzņēmumu ar plašo piedāvajumu klāstu, kā arī līdzīgu atrašanās vietu – daugavas krastā, kā arī visas mazās viesnīciņas, kas atrodas Vecrīgā.
Projekta ietavaros ir uzbūvēt viesnīcu uz ūdens. Viesnīca būs kuģa formā, tāpēc uzņēmuma īpašnieki lūgs palīdzību „Rīgas Kuģu būvniecibai”. Kopējās projekta izmaksas būs 1 377 119 LVL (PVN 289 195 LVL), šajā summā ietilpst 977 119 LVL (PVN 205195 LVL) būvniecības darbu realizēšanai, kurā iekļauta gan kuģa (viesnīcas) izbūve, gan laivu piestātnes izveide Daugavas krastā, 400 000 LVL (PVN 84 000 LVL) aprīkojuma iegādei, kas arī sastāda projekta pamatizmaksas.
Projekta finansēšanas avoti ir Hipotēku bankas kredīts 910 000 LVL. Plānotais aizdevuma atmaksas termiņš ir 10 gadi. Procentu likme – mainīga: pievienotā likme 3.5% (trīs komats pieci procenti) gadā + bāzes likme 3 mēnešu LVL RIGIBOR, kopā 6,5%; pēc objekta nodošanas ekspluatācijā procentu likmes nemainīgā daļa tiks samazināta līdz 3% gadā, līdz ar to kopējā procentu likme būs 6%. Saistību nodrošinājums būs 25 metru platais un 200 metru garais, jaunuzbūvētais kuģis – viesnīca, kā arī, lai apstiprinātu aizdevuma garantiju īpašnieki nodrošīna arī ar savas jaunatvērtās firmas telpām un ieguldījumiem. Kā arī tiks ieguldīti pašu līdzekļi 467 119 LVL apmērā.
Uzņēmuma mērķi realizējamajam projektam:
1) Izveidot pilnīgi jaunu tūrisma mītņu nišu Rīgā;
2) Nodarbināt iedzīvotājus, izveidojot jaunas darba vietas;
3) Nodrošināt alternatīvas ienākumu iespējas;
4) Izveidot konkurētspējigu uzņēmumu;
5) Veicināt tūrismu Rīgā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties