Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:414189
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.05.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

14. Civilprocesuālo tiesisko attiecību saturu veido šo attiecību dalībnieku savstarpējās subjektīvās civilprocesuālās tiesības un pienākumi. Viena attiecības subjekta tiesībai atbilst otra subjekta pienākums. Tādejādi civilprocesuālajās tiesiskajās attiecībās izpaužas vispārīgais sociālistisko tiesību princips: „Nav tiesību bez pienākumiem, nav pienākumu bez tiesībām.”
15. Kādas ir civilprocesuālo tiesisko attiecību juridiskās īpatnības? Viena no civilprocesuālo tiesisko attiecību īpatnībām ir tā, ka šo attiecību obligāts ir tiesa. Nav tādu civilprocesuālo tiesisko attiecību, kurās nepiedalītos tiesa. Ar šo īpatnību civilprocesuālajās tiesiskajās attiecībās atšķiras no daudzējādā ziņā līdzīgajām kriminālprocesuālajām tiesiskajām attiecībām, kurās piedalās ne tikai tiesa, bet arī citi kompetenti valsts orgāni- izziņas un izmeklēšanas iestādes. Otra civilprocesuālajām tiesiskajām attiecībām raksturīga īpatnība ir tā, ka šīs attiecības vienmēr pastāv tikai starp diviem subjektiem: tiesu un katru no civilprocesa dalībniekiem atsevišķi. Pēdējiem nav atsevišķu procesuālo tiesību un pienākumu, tāpēc viņi nav saistīti ar procesuālām tiesiskām attiecībām. Piemēram, personas, kas piedalās lietā, ir tiesīgas uzdot viena otrai jautājumus, taču tikai ar tiesas atļauju. Pie, tam tiesa var noraidīt uzdoto jautājumu. Uz tiesas akceptētajiem jautājumiem procesa dalībnieks atbild nevis tai personai, kas tos uzdevusi, bet tiesai.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties