Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:413949
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.09.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1. praktiskā darba mērķis ir iegūt izpratni par ūdens plūsmas mainību upju gultnēs pēc caurplūduma līknes Q = f(H) un tās raksturlielumu savstarpējām sakarībām. Tāpēc tika veikti vairāki uzdevumi, pirmais no tiem – Rēzeknes upes gultnes šķērsprofila zīmējums. Šim zīmējumam tika izvēlēti divi mērogi – horizontālais 1:200 ( 1cm atbilst 2 m) un vertikālais 1:50 (1 cm atbilst 0.5m). Šāda mēroga izvēle atvieglos aktīvā šķērsgriezuma laukuma aprēķināšanu, jo viens kvadrātcentimetrs uz kartes atbildīs 1 m2 dabā. Tika izvēlēti arī 6 upes ūdens līmeņi, kuriem tiks veikti tālāki aprēķini.

Vispirms katram līmenim bija jānosaka augstums virs jūras līmeņa (H (m)) – šos lielumus nolasa no Y ass. Nākošais nosakāmais lielums ir apslapētais perimetrs, to platai, trapecveidīgai upes gultnes var pieņemt kā vienādu ar ūdens virsmas platumu (B (m)), ko nolasa no šķērsprofila zīmējuma X ass – aprēķinot cik plata katram līmenim ir ūdens un gultnes saskares vieta. Piemēram, 1. ūdens līmenim gultnes un ūdens saskares vieta kreisajā krastā atbilst 8,2 m, labajā krastā – 32 m. Lai iegūtu ūdens virsmas platumu nepieciešams no 32 atņemt 8,2, tādējādi iegūstot, ka 1. līmenim ūdens virsmas platums ir 23,8 m. Nākamais raksturlielums, kuru nepieciešams aprēķināt ir aktīvā šķērsgriezuma laukums A (m2). …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties