Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:413459
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Piemērs
‘’Vardarbība un veselība Zemgalē, ciematā X, ģimenē Y’’.
1. Sākums šim pētījumam būtu vietas apraksts. Samērā detalizēts, norādot savu lomu šajā darbā, savu nostāju. Atklāt cilvēku aptuveno vecumu norādīt arī profesiju. Aprakstīt izvēlēto gadījumu – tā varētu būt kāda konkrēta ģimene Y. Aprakstīt visu kas ir zināms. Katru ģimenes locekli, ar iespējamām veselības problēmām (tai skaitā psihiskajām). Vajadzētu savākt apkārtējo ciemata iedzīvotāju viedokli par šo ģimeni. visticamāk intervijas veidā.
2. Definēt kas ir vardarbība. Definēt vardarbību ņemot par pamatu kādu mācību materiālu, un arī piefiksēt to, kā paši ģimenes locekļi definē vardarbību. Daudziem cilvēkiem ir grūti paskaidrot kas tas ir. Protams, nepārveidojot uz interviju sniegtās atbildes, tās arī ielikt savā darbā, lai autores definīcijas varētu samērot ar respondentu atbildēm. Protams, dziļāk pētot šo jautājumu, seko nākamais jautājums – vardarbības veidi?
3. Noskaidrot kādi ir vardarbības veidi. Vajadzētu visiem šiem punktiem ņemt par pamatu kādu iepriekš pārbaudītu materiālu. Šajā konkrētajā piemērā par pamatu tiek ņemt PVO klasifikācija pēc iesaistīto savstarpējām attiecībām. Uzsver, ka kopienā ir sastopami visi šie veidi. Darbā ir jāpaskaidro visi apakšminētie un jāizskaidro. ( intīmo partneru savstarpējā vardarbība, vardarbība pret bērniem – pēršana, atstāšana bez pieskatīšanas, kaktā likšana., pusaudžu vardarbība, vardarbība pret vecākiem, ) visus apakšpunktus iztirzāt no saņemtajām intervijām ievietot autores tekstā. Gadījuma pētījuma ietvaros var arī veikt aptaujas skolā, ar skolotājiem no viņu redzes punkta un arī ar bērniem no viņu pašu pieredzes.
4. Izvērtēt cēloņus. To vislabāk izdarīt sakopojot intervijas, aptaujas. Ja ģimenei nav iebildumu tad, varētu arī katru atsevišķi filmēt, lai pēc tam izvērtētu sejas izteiksmi, intonācijas, mīmikas, kuras pasaka ļoti daudz. Vardarbības cēloņi ko min kopienas iedzīvotāji ir atšķirīgi. Visbiežāk minētais ir alkohols. Ja cēloņu ir daudz tas nenozīmē, ka jāmin paši svarīgākie. Ir jāmin visi un jāizanalizē.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1246623
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties