Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:411868
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Somija ir viena no Ziemeļeiropas valstīm. Somijas kaimiņvalstis ir Zviedrija, Norvēģija un Krievija, kurām ir sauszemes robeža ar Somiju, kā arī Igaunija, kura atrodas Somu līča pretējā krastā, tai ir jūras robeža ar Somiju. Somijā dzīvo aptuveni 5.2 miljoni iedzīvotāju. Pēc teritorijas Somija ir sestā lielākā valsts Eiropā. Somijas galvaspilsēta Helsinki kopā ar tās tuvumā esošajām piepilsētām Espo un Vantā veido strauji augošo Helsinku metropoles rajonu, kurā tagad dzīvo gandrīz 1 miljons somu. Sākot ar 1923. gadu Somijā ir pilnīga ticības brīvība. Lielākā reliģiskā konfesija valstī ir evanģēliski luteriskā baznīca, un neliela daļa somu pieder pie somu pareizticīgās baznīcas. Abas konfesijas ir atzītas par valsts reliģijām.
Somi ieguva savu neatkarību ieguva tikai 1917. gadā, kaut gan viņu senči jau bija dzīvojuši Somijas teritorijā pāris tūkstošs gadus. Laikposmā no 1154.-1809.g., kad Somija bija pakļauta Zviedrijai, notika divpadsmit kari ar Krieviju. 1809. gadā Somija kļuva par lielkņazisti Krievijas impērijas sastāvā, līdz ieguva neatkarību 1917. gadā. Atšķirībā no Baltijas valstīm somi saglabāja neatkarību arī Otrā pasaules kara laikā un pēc tā, pateicoties sīvām cīņām pret Padomju Savienību. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1130928
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties