Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:411256
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.10.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 17 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
I.  Ēnu ekonomika    4
II.  Nodokļu klimats Latvijā    6
III.  Korupcija    8
IV.  Ēnu ekonomikas ietekme uz darbu tirgu un bezdarbu    12
V.  Sociālā drošība    15
VI.  Fiktīvas uzņēmējdarbības problemātika    17
VII.  Ēnu ekonomika Eiropas Savienībā    27
VIII.  Ēnu ekonomikas līmeņa aprēķināšana    28
  Secinājumi    32
  Izmantotā literatūra    34
Darba fragmentsAizvērt

Izvēlējos rakstīt par Ēnu Ekonomiku Latvijā, jo vēlējos vairāk uzzināt par tās rašanās iemesliem, kā arī konkrētākus datus par to, kas tad galvenokārt un kā veido šo ekonomikas neizmērāmo pusi un kā tad kaut vai aptuveni noteikt, cik lielu daļu no IKP tā sastāda. Tas arī ir mana kursa darba mērķis.
Darba pirmajā nodaļā aprakstīju ēnu ekonomikas rašanās iemeslus Latvijā. Rakstot nākamās nodaļas, centos atrast un izmantot jaunākos pieejamos datus, lai analizētu patreizējo stāvokli.
Būtiskākie iemesli augstajam ēnu ekonomikas līmenim Latvijā ir augstās nodokļu likmes, korupcija, aplokšņu algas, fiktīva uzņēmējdarbība, tādēļ manā kursa darbā ēnu ekonomikas problemātika galvenokārt apskatīta no šiem aspektiem.
Pēdējos gados par ēnu ekonomiku Latvijā runā jo īpaši daudz un pēdējā laikā par to bieži var dzirdēt saistībā ar fiktīvo uzņēmējdarbību. Tādēļ pirmkārt centos atrast informāciju par šo tēmu un izvirzīt priekšlikumus, kā ar to cīnīties.
I.Ēnu ekonomika
1991.gadā pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas valdībai bija jāsāk domāt par jaunas politiski ekonomiskas sistēmas veidošanu. Pirmie neatkarības gadi sagrāva ilūzijas par ātru tautsaimniecības uzplaukumu. Pāreja uz tirgus ekonomikas principiem izmainīja iedzīvotāju un valsts attiecības, palielinot cilvēka lomu sevis un savas ģimenes sociālajā aizsardzībā. Likumsakarīgi, ka drīz pēc neatkarības iegūšanas sākās Latvijas sociālās drošības sistēmas modeļa izstrādāšana. Vienlaicīgi ar ekonomiskajām reformām valstī tika formulēti un ieviesti jauni, sociālo aizsardzību regulējoši likumi, un tā bija valdības tūlītēja reakcija uz steidzamajām un ātri augošajām iedzīvotāju vajadzībām. Reformu pirmo gadu laikā tika piedzīvots straujš iekšzemes kopprodukta (IKP) samazinājums - 1993.gadā IKP samazinājās apmēram par 50 % salīdzinājumā ar 1990.gadu. Pastāvošā situācija arī veicināja Ēnu ekonomikas rašanos Latvijas ekonomikā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1124378
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties