Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:411219
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    5
1.  Sudraba vispārīgs raksturojums    5
2.  Sudrabs dabā    5
3.  Sudrabs ekonomikā    6
4.  Sudraba rūda    6
5.  Sudraba sakausējumi    7
6.  Sudraba savienojumi    7
7.  Sudrabošana    8
8.  Sudraba vēsture    8
9.  Secinājumi    23
10.  Izmantotās literatūras saraksts    24
Darba fragmentsAizvērt

Anotācija
Pēc ķīmisko elementu izplatības Zemes garozā sudrabs ieņem tikai 70. vietu, taču cilvēce to pazīst jau kopš 5.gt.pm.ē. Sudrabs ir smags, taču mīksts un plastisks metāls ar spoži baltu spīdumu. Tam piemīt visaugstākā siltuma un elektrības vadītspēja. Sudrabs ir ķīmiski neaktīvs metāls, taču tā joni ārkārtīgi mazās koncentrācijas (=10-10 mol/l) spēj pāriet ūdenī, kas tāpēc kļūst sterils, jo sudrabam piemīt antiseptiskas īpašības. Sudrabs ir cēlmetāls, to izmanto sakausējumos, no kuriem gatavo juvelierizstrādājumus, sadzīves priekšmetus, medaļas, monētas. Izplatītākie ir sudraba sakausējumi ar raudzi 800 un 875 (dārgmetāla masas vienības 1000 sakausējuma masas vienībās). Pazīstamākie ir sudraba sakausējumi ar varu. Tīru sudrabu lieto elektrotehnikā, radiotehnikā, galvanoplastikā, elektronikā. Stikla pārklājumus ar sudrabu izmanto spoguļu un termosu izgatavošanai. Sudraba (1) nitrātu izmanto medicīnā sudraba preparātu ražošanā. AgNO3 piemīt audus savelkoša un pretiekaisuma iedarbība. Sudraba (1) nitrāta šķīdumu ūdenī par reaģentu halogenīdjonu pierādīšanai, jo visi sudraba halogenīdi, izņemot AgF, ir ūdenī praktiski nešķīstoši savienojumi, uz kuriem neiedarbojas koncentrētas skābes. Ļoti jūtīgi pret gaismas iedarbību ir sudraba (1) halogenīdi, tāpēc tos, it sevišķi AgBr, izmanto fototehnikā par gaismjūtīgā slāņa komponentiem.


"Cilvēks lielā mērā ir ne tikai pats savas laimes, bet arī savas gudrības kalējs"


Ievads
Pašizglītība - cilvēka paša noteikta, plānota un vadīta sistemātiskā izziņas darbība, kuras mērķis ir pilnveidot zināšanas, prasmes un iemaņas. Pašizglītību realizē gan `mācību iestādes, gan arī ārpus tās. Pašizglītība sekmē pašaudzināšanu, bet bez pašaudzināšanas nav iespējama sekmīga pašizglītība.
Atbildes uz daudziem jautājumiem par vielām un to pārvērtībām sniedz viena no dabas zinātņu nozarēm - ķīmija. Ķīmijas zināšanas palīdz izmantot vielas un to pārvērtības mērķtiecīgi, pēc iespējas mazāk kaitējot cilvēka veselībai un apkārtējai dabai.
Es šo tēmu izvēlējos tāpēc ka mans mīļākais dārgmetāls ir sudrabs. Es pats nēsāju sudraba gredzenu un ķēdīti.
Mana darba mērķi:
• Iegūt vairāk informācijas par to
• Izpētīt tā izmantošanu
• Veikt praktiski ķīmiskos eksperimentus



1. Sudraba vispārīgs raksturojums.
Sudrabs (Argentum),Ag – periodiskās sistēmas 1 grupas ķīmisks elements, atomnumurs 47, atommasa 107,868. Zemes garozā sudrabam ir 7x10–6 masas procentu. Dabā sastopams sudrabs tīrradņa un savienojumu veidā; iegūti arī radio aktīvie izotropi. Galvenie sudraba minerāli ir argentīts, pirargirīts, prustīts. Izkliedētā veidā ietilpst arī gandrīz visās Cu, Pb rūdās.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1172553
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties