Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:409887
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Libānas teritorija patiesībā ir vēl mazāka nekā Latvijas – kādus 220 kilometrus garumā un tikai kādus 50 kilometrus platumā. Toties iedzīvotāju skaits šādai teritorijai gan iespaidīgs – gandrīz četri miljoni. Lielākā daļa Libānas ir kalnaina, klimats – silts un patīkams. Libānas kalnos sniegs saglabājas līdz pat aprīlim un no to virsotnēm skaidrā laikā saskatīt Vidusjūru. Ik gadu Libānu apmeklē arvien vairāk ārzemnieku. Tūrisms ir viena no nozarēm, kura dod valstij vislielākos ienākumus. Liecības par tagadējās Libānas teritorijas pirmajiem iedzīvotājiem ir apmēram tūkstoš gadus senākas par Ēģiptes piramīdām. Feniķieši bija tie, kuri cēla Beirūtas seno vecpilsētu Byblos pirms 5000 gadu un izveidoja pirmo alfabētu, kas vēlāk kļuva par pamatu grieķu rakstībai.
Mūsdienu Libāna izveidojās kā Francijas kolonija Pirmā pasaules kara beigās un pastāvēja līdz 1946.gadam, kad ieguva pilnīgu neatkarību. Tādēļ joprojām lielākā daļa libāniešu skolās mācās franču valodā, kaut gan oficiālā valsts valoda ir arābu.
Tūristi ir iecienījuši tādas interesantas vietas kā :
Beirutu – moderna lielpilsēta ar romiešu, bizantiešu, Memluku un Otomanu periodu arhitektūru, kas mijas ar ekstramoderniem 21. gadsimta projektiem.
Sidonu – viena no ievērojamākajām Libānas senajām pilsētām. 19. gadsimtā bagātību laupītāji un viltus arheologi izlaupīja viskrāšņākos un nozīmīgākos objektus.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1308240
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties