Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:409878
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

15. slaids
Sestās koalīcijas karš - 1813. gada sākumā karu pret Napoleonu centrālā Eiropā veda tikai Krievija. Koalīcijas sastāvā ar Krieviju 1813. gada martā ienāca Prūsija, pēc tam vasarā iestājās Anglija, Austrija un Zviedrija. Neatkarīgi no koalīcijas ar Napoleonu Pireneju pussalā karoja Spānija, Portugāle un Anglija. Aktīva karadarbība notika no 1813. gada maija 1814. gada aprīlim ar 2-mēnešu pamieru 1813. gada vasarā.

16. slaids
Pēdējā lielākā Napoleona I, XIX gadsimta lielāka pulkveža francūžu imperatora kauja. Šī kauja bija Napoleona mēģinājums atgūt sev varu Francijā, kas tika zaudēta pēc kara ar Koalīciju un atgriezt Francijā Burbonu dinastiju. Pretinieku lomās Napoleonam stājās Septītā koalīcija - Lielbritānija, Prūsija, Austrija un citas valstis. Napoleons tika izsūtīts otrreiz, šoreiz uz Sv. Helēnas salu, kur arī mira

17. slaids
Kauja pie Leipcigas - lielākā kauja Napoleona karu laikā un lielākā pasaulē līdz Pirmā pasaules kara sākumam, kurā imperators Napoleons I cieta sakāvi no Krievijas, Austrijas, Prūsijas un Zviedrijas sabiedrotām armijām.
Kauja notika Saksonijas teritorijā, no abām pusēm viņā piedalījās vācu karapulki. Kaujā 16. oktobra pirmajā dienā Napoleons veiksmīgi uzbruka, bet zem sabiedroto spiediena pārspēka bija spiests 18. oktobrī atkāpties līdz Leipcigai. 19. oktobrī Napoleons ar lieliem zudumiem atkāpās līdz pašai Francijā.
Kauja izbeidz kampaņu 1813. gadā tāpēc, ka Napoleona varā palika tikai Francija, tas noveda pie sabiedroto iebrukuma Francijā 1814. gadā un pirmajam solim uz Napoleona no troņa zaudēšanu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties