Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:409641
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.09.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Latvijā ir salīdzinoši daudz paaugstināto riska rūpniecības objektu, kuri avārijas gadījumā var apdraudēt cilvēka dzīvību un radīt būtisku kaitējumu apkārtējai videi. Ventspils ir stratēģiski nozīmīga tranzīta pilsēta gan Latvijā, gan Baltijas reģionā, kur krustojas gan auto, gan dzelzceļa, gan cauruļvadu un jūras tranzīta ceļi.
Ventspilī ir 6 potenciāli bīstamie komercobjekti, tie ir: A/S „VENTAMONJAKS’’, SIA „VENTALL TERMINĀLS’’, SIA ”VARS’’, SIA ”VENTSPILS NAFTA TERMINĀLS’’, A/S „VENTBUNKERS’’, SIA „LATVIJAS PROPĀNA GĀZE’’ Ventspils gāzes uzpildes stacija. Visi šie uzņēmumu Ventspils teritorijā nodarbojas ar bīstamo komercdarbību. Visvairāk pārvadātie produkti Ventspils teritorijā ir dažādas ķīmiskās vielas un to produkti. Kravu pārvadātāji un uzņēmumi, kas nodarbojas ar bīstamo vielu pārkraušanu un uzglabāšanu kļūst potenciāli bīstami Ventspils iedzīvotājiem, jo vielu noplūdes gadījumos visvairāk tiek ietekmēta cilvēka veselība. Tāpēc ir svarīgi bīstamajos objektos regulāri veikt potenciālo risku analīzi un veikt risku samazināšanas pasākumus, kā arī izglītot iedzīvotājus par rīcību katastrofu un to apdraudējumu gadījumos. Cilvēku drošībai var kaitēt arī citi faktori, kuri ir iespējami Ventspils teritorijā, tie ir: plaši ugunsgrēki, vētras, plūdi, radiācijas noplūdes u.c. Tāpēc nepieciešams savlaicīgi sagatavoties šo katastrofu likvidēšanai, ja tāda nepieciešamība radīsies. Lai novērstu iespējamās katastrofas ir izstrādāti valsts un Ventspils pilsētas lēmumi un noteikumi, kas saistīti ar iedzīvotāju veselības un dzīvības aizsardzību, saimnieciskās darbības drošības garantēšanu, kas regulē bīstamo uzņēmu darbību un nodrošina citu iespējamo draudu novēršanu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties