Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:407741
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.05.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tehniski ekonomiskais efekts, ko iegūst no ražīgāku procesu lietošanas, piemēram, palielinot kvantitatīvo izlaidi, daudzos gadījumos cieši savijas kopā ar efektu, ko vienlaicīgi iegūst konstrukcijas tehnoloģiskuma uzlabošanas rezultātā. Sakarā ar to dažos darbos jēdziens par konstrukcijas tehnoloģiskumu tiek gandrīz identificēts ar konstrukcijas ekonomiskumu. Piemēram, sagatavojumu ar mazākām uzlaidēm, kas iegūts, lietojot augstākās kvalitātes tehnoloģisko procesu bez jebkādām konstruktīvām izmaiņām, kas atspoguļo jaunā tehnoloģiskā procesa prasības, uzskata par tehnoloģiskāku. Šāds paplašināts tehnoloģiskuma jēdziens noved pie tā, ka mašīnu un detaļu konstrukcijā bieži neieved konstruktīvas izmaiņas, kas nepieciešamas, lai izmantotu jauno tehnoloģisko procesu īpatnības un iegūtu papildu tehniski ekonomisko efektu no konstrukcijas tehnoloģiskuma kā tāda uzlabošanas. Turpretim mašīnbūves pieredze rāda, ka, uzlabojot mašīnas konstrukcijas tehnoloģiskumu, tās darbietilpību var papildus samazināt vidēji līdz 15-20% un pašizmaksu pazemināt līdz 5-6%.
Jāpiezīmē, ka jautājums par mašīnu un to detaļu tehnoloģisku konstrukciju radīšanu jāaplūko kā komplekss jautājums. Tehnoloģiska mašīna nav uzskatāma par tehnoloģiskas konstrukcijas detaļu aritmētisku summu. Izkopjot tehnoloģiski atsevišķu detaļu konstruktīvās formas, nepieciešams aplūkot tās kopīgi ar citām, kas ar to saistītas, un risināt jautājumu kompleksi.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties