Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:407310
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tadžmahalu uzskata par vienu no oriģinālākajiem arhitektūras pieminekļiem pasaulē. Šis mauzolejs ir arī pazīstamākais piemineklis Indijā, kā arī islāma arhitektūras ideāls paraugs. Pasaulē Tadžmahalu uzskata arī par vienu no pašiem skaistākajiem mīlestības pieminekļiem, kas simbolizē mūžīgu mīlestību. Viss šis liecina par Tadžmahalas varenību, un parasti šīs celtnes apskate ir Indijas ceļojuma neatņemama sastāvdaļa.
Tadžmahala atrodas Indijas ziemeļos, senā pilsētā Agrā, par kuru liecības atrodamas jau hindu eposā „Mahābharata”. Šajā milzīgajā mauzolejā ir apglabāta Mumtāza Mahala – Lielo Mogulu valdnieka Šahbudīna Mohameda Džahana (valdīja no 1628. līdz 1658. gadam) otrā sieva. Viņa mira, laižot pasaulē savu četrpadsmito bērnu, 1631. gada jūnijā. Vēlēdamies godināt savas sievas piemiņu, Džahans arhitektu grupai, kas darbojās viņa stingrā uzraudzībā un aptuveni 20 000 strādnieku no visas Indijas un Centrālāzijas lika radīt šo vienu no septiņiem pasaules brīnumiem. Šī kompleksa arhitekts nav skaidri zināms, jo šāha Džahana valdīšanas oficiālajos vēstures avotos galvenokārt akcentēta paša imperatora līdzdalība. Tadžmahalas celtniecība notika no 1632. līdz 1647. gadam, un jau tad tika paredzēts, ka šī mošeja kļūs par visu apbrīnotu arhitektūras šedevru – nākotnes meistardarbu, tas arī ir pilnībā piepildījies.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1174946
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties