Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:406552
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Cilvēkiem ir iedzimtas deviņas galvenās emocijas, no kurām viena ir kauns – dziļas, mokošas un nepatīkamas jūtas. Kauns ir morālas jūtas, kas saistītas ar nepatīkamu pārdzīvojumu, piemēram, par kādu nodarījumu, rīcību.
Ir pierādīts, ka kauns ir iedzimts un tas piemīt jau zīdaiņiem no pusgada vecuma. Ir vairākas pazīmes pēc kurām var noteikt, vai cilvēks kaunas. Kaunoties cilvēks nodur galvu, iespējams, ka piesarkst – tas ir atkarīgs no veģetatīvās nervu sistēmas īpatnībām un asins kapilāru izvietojumu sejas ādā. Kaunoties var arī sajust iekšēju karstumu un tirpoņu pakrūtē. Pavisam kopā, Čārlza Darvina prāt, ir deviņas galvenās sejas izteiksmes, kas liecina par kaunu.
Arī šeit, tā pat kā vainas apziņai, ir gan plusi, gan mīnusi. No vienas puses varu teikt, ka kauns ir nepieciešams, lai rīkotos ētiski un atbilstoši sabiedrības pieņemtajām normām. Tieši kauna dēļ cilvēks cenšas sevi pilnveidot, lai no šīs sajūtas izvairītos. Bet no negatīvā skatpunkta raugoties, manuprāt, kauna dēļ tiek neatklāti daudzi talantīgi cilvēki, jo kautrīgie parasti neuzdrošinās izcelties un paliek malā. Viņi nav par sevi pārliecināti. Ne par velti daudzi vēlas tikt vaļā no kauna izjūtas. Kā psihoterapeite J.Batņa saka – kauns ir viena no četrām galvenajām emocijām ar kurām cilvēki nāk pie psihoterapeita. Pārējās trīs ir bailes, dusmas un vainas sajūta.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties