Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:406037
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.06.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Autors: Kenets Greiems
Žanrs: romāns
Galvenie varoņi: Kurmis, Ūdensžurks, Āpsis, Ūdrs, Krupis

Sižeta atstāsts:

Katrs savā upes krastā mīt Kurmis un Ūdensžurks (Žurks). Viņi dodas izbraucienā ar Žurka laivu un nelielā piknikā. Atpūtušies tie satiek Ūdru, bet Āpsis tikai paskatās no krūmiem un nemīlēdams sabiedrību aiziet. Kurmis un Žurks sadraudzējas. Savukārt Krupis, metis pie malas iepriekšējā gada burāšanu, ķēries pie plakandibena laivas. Lai viņš dara, ko darīdams, allaž iznāk čiks un zēns sāk visu no jauna.
Kurmis ar Ūdensžurku arī turpmāk dodas kopīgos izbraucienos un pārgājienos. Vispirms viņi dodas apskatīt bagātā Krupja pili. Vēlāk viņi klīst pa lauku ceļiem un pēcpusdienā pirmoreiz mūžā ar karieti uzbrauc uz lielceļa. Tur viņus, arī Krupi, kurš ir kopā ar draugiem, pārsteidz automobilis. Krupis tādu vēlas arī sev un nākamajā rītā dodas uz pilsētu ar agro vilcienu,. Lai tādu sev pasūtītu.
Kurmis savukārt jau sen ilgojas iepazīties ar Āpsi un tādēļ pierunā Žurku iet ciemos pie zvēra uz Mūža mežu. Brīdi padzīvojuši pie Āpša draugi dodas mājup, izmantodami, kādu meža zvēra rakto tuneli, kas izved kungus ārā no meža. Viņi nonāk pie kādas lauku peļu ģimenes un pagādājuši cienastu tur nosvin Ziemassvētkus.
Pienāk pavasaris un Āpsis, Ūdensžurks, kā arī Kurmis dodas glābt Krupi pārveidojot to par tādu, kāds nekad nav bijis. Tomēr nekas īpašs viņiem neiznāk, jo Krupis izbēg no pils un izmēģināt savu jauno auto. Lai nu kā, bet par automašīnas zādzību Krupis nonāk cietumā un izsprūk laukā, pārģērbies par veļas mazgātāju. Zēns tiek iesviests kanālā un izpeld. Protams, atklājas, ka viņš ir kraupains abinieks. Brīdi pēc peldes, visam iepriekš darītajam papildus, kraupainais zēns nozog zirgu. Nolaupīto skaistuli Krupis veikli pārdod čigānam par 6 šiliņiem un 6 pensiem.
Vēlāk Krupis, kurš vienmēr izmūk un pazūd, pamanās iestūrēt vēl vienu automobili zirgu dīķī. Abinieks sarīko arī banketu un tas, ko visi ciena ir gluži cits Krupis, jo spēja mainīties un labu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1170906
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties