Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • LPSR 1977.gada Konstitūcija un tās salīdzinājums ar iepriekšējām Konstitūcijām

     

    Referāts9 Politika

2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:405574
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Vispārējais Latvijas PSR 1977.g. Konstitūcijas raksturojums    5
2.  Politiskā sistēma Latvijas PSR konstitūcijā    7
3.  Latvijas PSR Konstitūcija un persona    9
4.  Valsts varas iekārta Konstitūcijā    11
5.  1977.g. Konstitūcijas salīdzinājums ar iepriekšējām Konstitūcijām    13
  Nobeigums    14
  Izmantotā literatūra    15
Darba fragmentsAizvērt

Ievads

Daudzu lielākā vēlme ir zināt, paredzēt nākotni. Reizēm cilvēks dara pārsteidzīgas lietas, maksā naudu, meklē iespējamos parapsiholoģijas un šamanisma pieturas punktus
Vēsture ir visaptveroša pētnieciskā un uz izzināšanas metodēm balstīta nozare, kuras viens no mērķiem ir apzināt pagātnes sakarības, balstoties uz kurām ir iespējams paredzēt, izvērtēt iespējamās kļūdas, potenciālās problēmas. Vēsture sniedz iespēju priekšlaicīgi nonākt pie pozitīva iznākuma mērķa sasniegšanā gan valsts, gan arī tiesību izaugsmē un attīstībā.
Nenoliedzami sākotnējais priekšstats par valsti veidojas no tā, kāda uzbūve un uz kādiem principiem ir balstīts valsts pamatlikums - Konstitūcija. Konstitūcija (lat. constitutio uzbūve, iekārtojums, iedibināšana; constituere nodibināt, iekārtot, nostiprināt) – tāda tautas vai valsts tiesību normu un principu sistēma, kurai piešķirts augstākais juridiskais spēks. Konstitūcija tiek izstrādāta un pieņemta, lai regulētu tiesisko attiecību pamatus starp cilvēku un sabiedrību, no vienas puses, un valsti - no otras puses, un šī normu sistēma ir ietverta vienā vai vairākos normatīvos dokumentos – pamatlikumos vai arī neierobežota daudzuma un veida aktos, tiesu precedentos utt. Konstitūcija pastāv visās valstīs kā noteiktas kārtības organizētības izpausme, normatīvus pamatus liekoša, kārtība. Konstitūcija (lat.constitutio noteikšana) – valsts pamatlikums, kas noteic tās sabiedrisko un valsts iekārtu, vēlēšanu sistēmu, valsts varas un pārvaldes orgānu funkcijas un darbības principus, pilsoņu galvenās tiesības un pienākumus. No šī, tiesiski, augstākā likuma spēka, akta, ir redzama valsts iekārta, nostādnes attiecībā pret tautu, likumdošanu, kā arī vispārējās pamatnostādnes valsts pārvaldē.
Šajā referātā tiks izskatītas Latvijas PSR 1977. Gada konstitūcijas raksturojums, izvērtējums no dažādiem skatījumiem, kā piemēru izmantojot administratīvo tiesību pētīšanas metodes virzienus – teorija, likums un realitāte.
Referātā Konstitūcijas analīze tiks veikta ne atsevišķi par kadru nodaļu un pantiem, jo šādā gadījumā būs nepieciešamas vismaz divu – trīs autorlokšņu apjoms, lai pilnīgi veiktu Konstitūcijas raksturojumu. Uzmanība tiks pievērsta vispārējā nozīmē galvenajiem principiem, kuri jāņem vērā, lai rastos priekšstats par Konstitūcijas uzbūvi, likumību un reālo darbību.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1136949
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties