Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:405400
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.05.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 46 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    4
  Abstract    5
  Saīsinājumu un nosacīto apzīmējumu saraksts    6
  Ievads    7
1.  Darba organizācijas un darba aizsardzības tiesiskais aspekts    9
2.  Darba organizācijas ekonomiskie un sociālie aspekti    13
2.1.  Darba organizācija kā efektīvs ražošanas faktors uzņēmumā un kā darba dzīves kvalitātes uzlabošanas iespēja mūsdienās    13
2.2.  Darba organizācijas uzņēmumā būtība un specifiskas iezīmes    15
2.3.  Darba plāns    18
3.  Darba aizsardzības elementi un riska faktori uzņēmumā    22
3.1.  Darba vide un darba vieta, to veidošanas specifiskas prasības    24
3.2.  Darba vides aktuālie riska faktori tirdzniecības uzņēmumos un to novērtēšanas metodes    27
3.3.  Darba vides iekšējā uzraudzība    32
4.  Darba organizācijas un darba aizsardzības uzņēmumā SIA „MAXIMA Latvija” raksturojums un pilnveidošanas galvenie virzieni    35
4.1.  Uzņēmuma SIA „MAXIMA Latvija” vispārīgs raksturojums    35
4.1.1.  Uzņēmuma vēsture    37
4.1.2.  Uzņēmuma misija, vīzija un stratēģija    38
4.1.3.  Uzņēmuma mērķis un uzdevums    41
4.1.4.  Uzņēmuma darbību regulējošie dokumenti    42
4.2.  Uzņēmuma SIA „MAXIMA Latvija” organizatoriskā struktūra un darba organizācija tajās    43
4.3.  Darba vides uzņēmumā stiprās puses, vājo pušu un riska faktoru novērtējums, to ietekmes mazināšanas iespējas    51
4.4.  Veselībai kaitīgie un bīstamie darba vides riska faktori SIA „MAXIMA Latvija”    52
4.5.  Pircēju aptauja par veikala SIA „MAXIMA Latvija” darbību    53
5.  Uzņēmuma SIA „MAXIMA Latvija” finansiālo rādītāju analīze    64
  Secinājumi un priekšlikumi    73
  Kopsavilkums    76
  Summary    79
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    82
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Darba gaitā autorei radās sekojošie secinājumi:
1. Darba tiesiskās attiecības ir tiesiskas attiecības starp darbinieku un darba devēju, kurās darbinieks uzņemas veikt noteiktu darbu, bet darba devējs - maksāt nolīgto darba samaksu un nodrošināt taisnīgus, drošus un veselībai nekaitīgus darba apstākļus.
2. Darba tiesiskās attiecības regulē LR Satversmes VIII nodaļa „Cilvēka pamattiesības”, Darba likums u.c. normatīvie akti, kā arī darba koplīgums un darba kārtības noteikumi.
3. Darba aizsardzības kontroli Latvijā īsteno Labklājības ministrijai pakļautā Valsts darba inspekcija.
4.Darba organizācija ir pasākumu sistēma, kas nodrošina darbaspēka racionālu izmantošanu, ieskaitot cilvēku izvietošanu ražošanas procesā, tā sadali un kooperāciju, darba normēšanas un stimulēšanas metodes, darba vietu organizāciju un apkalpošanu, nepieciešamo darba apstākļu radīšanu.
5.Darba organizācijai ir ļoti liela nozīme organizācijas veiksmīgas darbības nodrošināšanai Tā ir jāveido kā visaptveroša elastīga sistēma, pēc principa neviens nav neaizvietojams, lai viena vai nedaudzu darbinieku slimība, bojāeja, vai citi apstākļi, kas liedz darbiniekam ierasties darbā neapstādinātu visas organizācijas darbību, līdz ar to arī nespēju nodrošināt nepieciešamo ražošanas apjomu, nepieciešamos ienākumus, kā arī peļņu.
6.Darba organizācijas kvalitāti lielā mērā nosaka optimāla vadības struktūra. Darba mērķa un līdzekļu vienība izpaužas darba plānā, kas virzīts noteikta rezultāta sasniegšanai. Tikai kvalitatīva darba organizācija, optimāla strādājošo darba laika izmantošana, kam pamatā ir pamatoti aprēķini, un ergonomiski iekārtota darba vieta spēj nodrošināt maksimāli efektīvu darba resursu izmantošanu un peļņas gūšanu uzņēmumā.
7.Tā ir nodarbināto drošība un veselība darbā, kuru veido preventīvi tiesiski, saimnieciski, organizatoriski, tehniski, sanitāri higiēniski un ārstnieciski profilaktiski pasākumi, kuru mērķis ir radīt drošu un veselībai nekaitīgu darba vidi, kā arī novērst nelaimes gadījumus darbā un arodslimības.
8.Darba aizsardzībai ir būtiska loma darbinieku labsajūtas un labklājības darba vietās nodrošināšanā, jo pareizi un efektīvi veidota darba aizsardzības sistēma gan valsts, gan uzņēmumu līmenī nodrošina darbiniekiem drošus un veselībai nekaitīgus darba apstākļus
9.SIA „MAXIMA Latvija” ir uz klientu jeb pircēju orientēts uzņēmums, kura pamatuzdevums ir piedāvāt visā veikalu tīklā vislabāko kvalitātes un cenu attiecību.
10.Latvijā darbojas 127 MAXIMA veikali. Tuvāko gadu laikā uzņēmums plāno paplašināties, atverot jaunus MAXIMA tīklu veikalus.
11.Uzņēmuma struktūra ir ļoti elastīga, jebkurš no vadošā personāla ir lietas kursā par uzņēmuma darbību un ir spējīgs aizstāt jebkuru iztrūkstošo darbinieku, sniegt nepieciešamo informāciju klientam.
12. Analizējot finansiālos rādītājus redzams, ka uzņēmumā ir liels preču apgrozījums, lieli ieņēmumi un izdevumi, uzņēmums SIA „MAXIMA Latvija” strādā ar peļņu, kas ar katru gadu pieaug. Finansu atkarības koeficients (saistību īpatsvars bilancē) ir samērā augsts. Uzņēmuma SIA „MAXIMA Latvija” rādītāji atbilst likviditātes normām.

Darba gaitā autorei radās sekojošie priekšlikumi
1. Uzņēmuma vadībai nodrošināt sekmīgu darba aizsardzības sistēmas darbību uzņēmuma līmenī, panākt šīs likumdošanas ieviešanu un reālu praktisku darbību tieši uzņēmuma līmenī. Lai sekmētu darba aizsardzības normatīvo aktu ieviešanu un veicinātu izpratni par šiem jautājumiem, īpaša nozīme ir darba aizsardzības sistēmā iesaistīto institūciju saskaņotai, koordinētai un efektīvai darbībai, sniegt konsultācijas darba devējiem un darbiniekiem, kā arī informēt sabiedrību par darba aizsardzības jautājumiem. Veiktie pasākumi mazinās risku nelaimes gadījumu varbūtību darbavietā.
2. Darba uzraudzības inspekcijai sekmēt darba organizācijas tiesisko attiecību un darba drošības normatīvo aktu prasību praktisku ieviešanu un ievērošanu uzņēmumos, mazināt darba attiecību pārkāpumu darba vietās skaitu, veicināt sociāli atbildīgu uzņēmējdarbību.
Veiktie pasākumi mazinās nelegālo nodarbinātību un nodrošinās stabilu darbinieku atalgojuma sistēmu. Kopumā paaugstinās darba devēju un darbinieku informētības līmeni un izpratni par prasībām darba tiesisko attiecību, darba drošības un darba organizācijas jomā.
3. Uzņēmuma vadītājiem nodrošināt darbinieku drošību un veselības aizsardzību darbā, radot drošu un veselībai nekaitīgu darba vidi, samazinot iespēju notikt nelaimes gadījumam darbā.
Veiktie darba aizsardzības pasākumi mazinās arodslimību rašanās iespējamību un paildzinās darbinieku darba mūžu, ļaujot darbiniekiem pēc darba beigšanas pilnvērtīgi atpūsties.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties