Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:405127
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ives ir mūžzaļi koki vai krūmi ar plakanām skujām. Divmāju augi. Megastrobilā ir nedaudz sēklzvīņu. Sēkla brūna, to zvanveidīgi klāj sulīgs, sarkans apvalks. Ģintī 8 sugas, kas izplatītas Z puslodē. No tām Latvijā sastopama 1 suga – Taxus baccata L. – parastā īve.

6:slaids

Priežu dzimta
Baltegles
Duglāzijas
Egles
Lapegles
Priedes
Hemlokegles
7: slaids

BALTEGLES: Mūžzaļi koki ar lineārām plakanām skujām, kas piestiprinātas pie zara ar diskveidā paplašinātu pamatu.Tie ir Vienmājas augi. Ģintī pavisam 50 sugu. Z puslodes mērenās joslas koki, tomēr dažu sugu areāli sniedzas tālu dienvidos.Latvija sastopama tikai Parasta Ive.

DUGLAZIJAS: Mūžzaļi vienmājas koki. Skujas lineāras, pie dzinuma pamīšus.Čiekuri nokareni. Ģintī 5 sugas, kuru areāli atrodas Ziemeļamerikā Klusā okeāna piekrastē, Ķīnā un Japānā. Latvijā pazistama tikai viena suga – Menzjesa duglāzija.

8.slaids
EGLES: Mūžzaļi vienmājas koki. Skujas pamīšus, dažām sugām plakanas. Pieaugušas pie dzinuma ar koksnainu kātiņu mizas krāsā. Putekšņi ar diviem gaisa pūslīšiem. Čiekuri nokrīt nesadrupuši. Ziemeļu puslodes koki. Ģintī aptuveni 45 sugas, Latvijā 1 suga – Parastā egle.
LAPEGLES: Lapegles ir vasarzaļi vienmājas skuju koki. Skujas mīkstas, lineāras.. Putekšņi bez gaisa pūslīšiem. Čiekuri nelieli, nokrīt tikai pēc 2 – 5 gadiem nesadrupuši. Sēklas pa divām zem sēklzvīņām, ar spārniem. Ziemeļu puslodes koki. Ģintī apmēram 20 sugu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties