Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:403538
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.12.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  Atkarības zinātniskais pamatojums    3
2.  Atkarīgas personības raksturojums    4
3.  Atkarību veidošanās priekšnoteikumi, izpausmes, noteicošie faktori    7
4.  Ģimene kā atbalsts. Līdzatkarība    10
5.  Valstī izstrādātie profilaktiskie priekšlikumi atkarību izraisošo vielu ļaunuma samazināšanai pusaudžu vidū    12
6.  Vecāku, aizbildņu, pedagogu un citu bērnu audzināšanā iesaistīto speciālistu juridiskā, morālā, noramatīvajos aktos atrunātā un neatrunātā atbildība    16
  SECINĀJUMI    17
  INFORMĀCIJAS AVOTI    19
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Jaunieši Latvijā ir daudzveidīga, dinamiska sociāli demogrāfiska iedzīvotāju grupa, kas īpaši pakļauta dažādiem riskiem un kura pārsvarā ir ekonomiski atkarīga no vecākiem, citiem pieaugušajiem vai valsts. Sabiedrība „konstruē" jauniešus kā specifisku grupu un nosaka tās statusu, izmantojot dažāda veida normas - kā redzamas (tiesiski definējumi), tā slēptas (kultūra, izglītība). Socioloģiskā skatījumā pāreja uz pieaugušā statusu notiek ne tikai dažādu normu iespaidā - tik pat lielā mērā tā ir atkarīga arī no sociāliem faktoriem, ekonomiskās sistēmas, izglītības, profesionālās sagatavotības u.c.
Jaunieši ir enerģiskākā, darba spējīgākā, spēcīgākā, veselīgākā un zinātkārākā sabiedrības daļa, kas nereti savu enerģiju un potenciālu izmanto nelietderīgās vai pat veselībai un sabiedrībai bīstamās nodarbēs. Ir svarīgi šo potenciālu izmantot kā tuvākās un tālākās nākotnes noteicošo faktoru. Iespēja jaunietim piedalīties pārmaiņu īstenošanā, kas ietekmē ikviena dzīvi, motivē jauniešus būt aktīviem, un iespēja kaut ko reāli ietekmēt un mainīt, veido lielāku atbildības sajūtu un pārliecību par savām spējām. Jauniešiem ir jākļūst par aktīviem, līdzatbildīgiem sabiedrības dzīves veidotājiem un tas ir svarīgi ne vien pašiem jauniešiem, bet ikvienam sabiedrības pārstāvim.
Cilvēkam, nonākot pusaudža vecumposmā, ir milzīga vēlēšanās iepazīt pasauli, pārbaudīt visu ar paša pieredzi, vēlme ātrāk kļūt pieaugušam. Tas ir laiks, kad pasaules iepazīšana notiek eksperimentējot ar visu un visiem. Ekstremālas izklaides, apreibinošas vielas, attiecības. Jo trakāk, jo labāk. Daļa pusaudžu, pārbaudot pasaules kārtību, sāk izprast sabiedrības likumus, izvēlas citu, daudz produktīvāku ceļu sevis turpmākai attīstībai. Bet daļa iestrēgst, jo apreibinošās vielas ir šķietami vieglākais risinājums jebkurai dzīves problēmai. Šī daļa nesaprot savu atkarību no apreibinošām vielām. Nav pamanījuši, ka dzīvei ir krāsas bez atkarību izraisošu vielu lietošanas.
Pirmkārt, un tas ir galvenais, ir jāatzīst, ka esi atkarīgs! Jāatzīst skaļi un publiski. Lai pats to sadzirdētu, jo tā ir realitāte, kas ir jāmaina.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties