Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:403196
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Katrā ģeomagnētiskā tīkla punktā mēra Zemes magnētiskā lauka intensitātes vektoru, deklināciju un inklināciju. Deklinācija Latvijas teritorijā mainās rietumu – austrumu virzienā no 4,5° līdz 7,5°.
Zemes magnētiskais lauks cilvēkus aizsargā no Saules radiācijas, inversijas laikā ir samazināts lauka spriegums un uz zemes nonāk palielināta deva ar kosmisko starojumu. Kad poli mainās vietām šīs daļiņas nonāk tuvāk zemei un zinātnieku vidū valda uzskats, ka tas kaitē dzīvajai dabai, jo radiācijas līmenis pieaug, otrs uzskats ir, ka atmosfēra Zemi var pasargāt, no šī radiācijas pateicoties atmosfērai. Inversijas laikā lauka spriegums var samazināties 5-10 reizes. Ir maz pierādījumu par to, kādas pārmaiņas notiek uz zemes, kad poli mainās ar vietām. Nav fiksēts apdraudējums dzīvajai dabai vai cilvēkam, grūtības varētu būt tādiem dzīvniekiem kā vaļi vai putni, jo tie izmanto magnētisko lauku, lai orientētos telpā. Cilvēks nevar ieteikmēt lauku maiņu, tāpēc zinātnieki uzskata, ka ir jāizveodo magnētiskā lauka veidošanos, izmaiņas un inversijas prognozes un jāveido sistēma, lai aizsargātos no tā un cilvēki būtu drošībā. Jāpiebilst, ka virszemes mērījumi, kas saistīti a magnētisko lauku kļūst arvien svarīgāki, jo pēc šiem mērījumiem tiek kalibrēti satelīti.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1329393
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties