Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:401444
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Viens no pēdējā laikā izplatītiem noziedzīgiem naudas ieguves paņēmieniem, ar kuru vasaras sākumā nācās saskarties arī mūsu kolēģiem Igaunijā (tiesa gan zaudējumus bankai ļaundari šoreiz nodarīt nepaguva), ir t.s. “ATM skimming”.

Galvenais instruments naudas ieguvei šajā gadījumā ir speciāls aparāts, kurš tiek uzmontēts uz bankas automāta. Aparāts sastāv no trim pamatelementiem: karšu magnētiskās joslas nolasītāja, PIN-kodu nolasītāja un ierīces, kas nodrošina sakarus starp minētajiem diviem agregātiem un informācijas uzkrājēja ierīci. Magnētiskās joslas nolasītājs tiek piestiprināts pie bankas automāta atveres, kurā klienti ievada savas norēķinu kartes. PIN-kodu nolasīšanai bankas automāta klaviatūra tiek nosegta ar viltus klaviatūras paneli (attiecīgi piemeklējot virsmas krāsu).

Klients, ievadot savas kartes PIN kodu, spiež viltus klaviatūras taustiņus, kuri atrodas virs īstajiem bankas automāta taustiņiem (tādējādi klienta ievadītais PIN-kods ne vien tiek ievadīts bankas automātā, bet arī tiek fiksēts ļaundaru aparatūrā). Saikne starp abiem nolasītājiem vienkāršākos gadījumos tiek nodrošināta ar parastu vadiņu palīdzību, kurus ar attiecīgi pieskaņotas krāsas līmlentu ļaundari piestiprina pie bankas automāta korpusa. Tehnoloģiski attīstītāks “skimmera” variants spēj šo saikni nodrošina ar bezvadu sakaru palīdzību (tiek iebūvēts miniatūrs raidītājs).

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties