Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:400360
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
1.  Apdrošināšanas tirgus būtība un nozīme    4
1.1.  Apdrošināšanas mērķis, funkcijas, uzdevumi un darbības pamatprincipi    5
1.2.  Apdrošināšanas likumdošana un terminoloģija    7
2.  Nedzīvības apdrošināšanas attīstība Latvijā    11
2.1.  Nedzīvības apdrošināšanas sabiedrību darbība    13
2.2.  Nedzīvības apdrošināšanas veidu struktūra    17
  Secinājumi un priekšlikumi    21
  Literatūras un avotu saraksts    23
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Darbā tika veikta nedzīvības apdrošināšanas tirgus attīstības analīze laika posmā no 2007. līdz 2009. gadam. Darba sākumā izvirzīto mērķi izdevās sasniegt un apskatītās tēmas izpētes rezultātā var secināt sekojošo:
1. Nedzīvības apdrošināšanas sektors, salīdzinājumā ar dzīvības sektoru, sastāda lielu un stabilu apdrošināšanas tirgus daļu. Skaitļos tika parādītas apdrošināšanas parakstītās prēmijas un izmaksātās atlīdzības. Redzams, ka parakstītās prēmijas galvenokārt 2008. gadā sastādīja vislielāko īpatsvaru.
2. No uzrādītajām darbā diagrammām varam secināt, ka maksimālās izmaksas un prēmijas bija 2008.gadā kompānijai „BTA”, t.i., izmaksātās prēmijas-73 milj.latu apmērā un attiecīgi izmaksu rādītājs arī bija liels-gandrīz 40 milj.latu.
3. Minimālais prēmiju apjoms bija uzņēmumam „RSK apdrošināšana” 2009.gadā un tas sastādīja tikai 6 milj.latu. Un ja salīdzina ar izmaksu summu, kas arī sastādīja 6 milj.latu, var secināt, ka uzņēmuma „RSK apdrošināšana” peļņa bija minimāla, apmēram, 100 000 Ls, kas ir nepieņemami apdrošināšanas tirgū.
4. Kas attiecas uz apdrošināšanas tirgus koncentrāciju, tad 2007.gadā līderu pieciniekā atradās: „BTA”, „Balta”, „Parex AK”, „If Latvia” un „Balva”. 2008.gada dati liecina, ka situācija nav mainījusies.
(No 2008.gada 1.janvāra AS Parekss apdrošināšanas kompānija kļuva par AAS Gjensidge Baltic.)
5. Tomēr 2009.gadā līderu pieciniekā iekļuva arī AAS „Ergo Latvia” un AS „Baltikums”. No pieciniekā „izkrita” AS „Balva” un „If Latvia”
6. Statistikas, par izmaksām prēmijām, analīzes rezultātā mēs varam secināt, ka uz doto brīdi apdrošināšanas tirgū var redzēt nelielu kritumu. Tas ir saistīts ar ekonomiskās situācijas pasliktināšanos valstī un patērētāju ienākumu samazināšanos
7. Apdrošināšana ir pakāpeniski attīstījusies un pilnveidojusies daudzu gadsimtu laikā. Tās pirmsākumi rodami tālu pagātnē, tādēļ nav iespējams precīzi noteikt mūsdienās tik populārā finanšu pakalpojuma rašanās laiku.
8. Tehnikas progress un ražošanas attīstība sekmēja apdrošināšanas kompāniju attīstību Eiropas valstīs – pakāpēniski parādījās arvien jauni apdrošināšanas pakalpojumi. To skaitā arī personas apdrošināšana.
9. Apdrošināšanas nozares attīstība un apdrošināšanas kompāniju skaita pieaugums sekmēja arvien jaunu apdrošināšana produktu attīstību. Mūsdienās to ir ļoti daudz – civiltiesiskās atbildības apdrošināšana, sociālā apdrošināšana, medicīniskā apdrošināšana, auto apdrošināšana, personas apdrošināšana u.c.
10. Nedzīvības apdrošināšanas tirgus ir jāattīsta, pirmkārt, paaugstinot cilvēku informētību
par apdrošināšanas sabiedrībām, otrkārt, modernizējot esošās apdrošināšanas programmas un veidojot jaunas, lai veicinātu cilvēku ieinteresētību.


Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1238610
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties