Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:397497
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.01.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Abonentmaksas ieviešana ir iespējama valstīs, kur sabiedrība apzinās sabiedriskā medija vērtību un nozīmi. Sabiedrībai ir iespēja iesaistīties medija satura veidošanā un projektu realizācijai ir nepieciešams finansējums. Šīs situācijas izpratnei ir nepieciešams izglītot sabiedrību par to, ka sabiedriskais medijs ir būtiska demokrātijas sastāvdaļa, par ko ir jāmaksā. Ja cilvēkiem nav apziņas, ka tā ir ieinteresēta sabiedriskā medija saglabāšanai, tad abonentmaksas ieviešanas process var saskarties ar lielu pretestību.
Tā kā sabiedriskā televīzija Latvijā ir cieši saistīta ar politiku, visticamāk, ka abonentmaksas ieviešana neatrisinās televīzijas finanšu problēmas, jo mēs esam salīdzinoši nabadzīga sabiedrība un Saeima izvairīsies no riska pieņemt nepopulāru lēmumu. To, ka abonentmaksas ieviešana ir nepopulāra ideja, apliecina arī biznesa portāla "Nozare.lv" un "GfK" pētījuma rezultāti, kas tika apkopoti 2012.gada decembrī Baltijas valstīs. Pētījuma rezultāti uzrāda, ka lielākais vairākums - 95% Latvijā, 92% Lietuvā un 93% Igaunijā - neatbalsta abonentmaksas ieviešanu sabiedriskajiem medijiem. Iespējams, ka situāciju varētu uzlabot digitālās televīzijas attīstīšana un LTV tēla un kvalitātes uzlabošana, kas ļautu sabiedrībai labāk novērtēt sabiedriskā medija nozīmi, un laika gaitā mainītu tās attieksmi par stabilas medija finansēšanas nepieciešamību.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1336367
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties